úterý 24. dubna 2018

Noční Běh pro Světlušku 2018

Krásný den,

tak tu máme zase ohlédnutí za jedním z charitativních závodů, tentokrát pro ty, jež se nemohou podívat na svět, tak jak to může dělat kdokoliv z nás. Vždy si vzpomenu, ve spojitosti se Světluškou, také na Nadaci Leontinka, kterou podporuje svým během RunTour. Zkrátka sport vždycky pomáhá.

Také si vybavím Neviditelnou výstavu a scénu z filmu Amélie z Montmartru, kdy provádí slepého muže ulicí a popisuje mu krásy běžného života.

Jaký byl tedy druhý ročník, kterého jsem se zúčastnila a celkově sedmý pořádaný?

Hektický, opravdu ano. Závod se koná uprostřed týdne, a tedy je pro většinu špatně dostupný. Protože je v nočních hodinách, aby se rozsvítilo jedno z pěti měst čelovkami, spoustu lidí odpadne doma únavou. Nebo perou prádlo, že.. :D Ale k tomu se ještě dostaneme.

Autorem fotografie je www.martinkozak.com

Je krásné teplé počasí, a to nám přeje k dokonalému zážitku. Já mám balíček vyzvednutý kamarádkou, a tedy to mám bez stresu. Na místě konání akce (Pražská Stromovka) se ale stále ještě točí kolotoče a probíhá Matějská pouť. Tedy bylo místo srazu upraveno a dle stížností na facebooku byla noha na noze a někteří nestáli ani na té vlastní. Fronty jsou zkrátka mínus všech závodů poslední dobou, on se také zvedá stále více počet účastníků a například tady ještě skoro vybíhali další závodníci, a přitom už se rojili dobíhající.

Kapela Zrní to roztáčí a já vidím za plotem zmítající se blažený postarší pár, který si svou notnou sílu téhle boží atmosféry, užívá.

Vybíhá se v devět večer a najít někoho známého je takřka nemožné a když ten někdo nevychytá čas, protože doma pere a pak mu ujede spoj, to se pak můžete uhledat :D Ale i to se vyladilo a nakonec dorazila akorát při výběhu, tak jsme plynule zapadly do davu.

Perfektní atmosféra laděná bubny, ve Stromovce vyběhlo více než 4000 běžců, což je tedy neskutečné číslo. Běželo se bud 4,5 kilometru, nebo se šlo 2,5 kilometru. Na trati byli hendikepovaní, vozíčkáři, pejskaři ale i děti, spoustu lidí se zmiňovalo při běhu mezi funěním o tom, že vlastně běží jen a jen kvůli tomu dobrému pocitu, že pomůžou. Celé startovné jde totiž na dobrou věc.

Ve startovním balíčku dostanete čelovku (pokud jste zaplatili včas) a letos byl dárkem také skvělý Sack.

Běží se hezky, tenhle závod nejde proletět jako šíp, ale především si ho můžete vychutnat, když se otočíte, jsou světýlka za vámi prostě dokonalá. Světelný had. Po běhu se ještě setkáme s další holčinou a uděláme si tradičně závodní foto.

Ještě si stále můžete vychutnat atmosféru například:
- v Olomouci 26.4.2018
- v Jihlavě 3.05.2018

Tak rozhodně vyražte, my to doladily procházkou domů a celkově to bylo prostě skvělé.

Anet

Více info na: http://www.behprosvetlusku.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat