středa 14. prosince 2016

Recenze - Nalož to - Daniela Turecká

Krásný den,

před Vánoci to je trochu smršt recenzí, ale věřte mi, že bych vám nedoporučila nic, co bych sama doma mít nechtěla. Dneska to bude knížka, kterou jsem ani nedostala jen tak, ani jsem si jí sama nepořídila, ale naprosto neuvěřitelně jsem jí vyhrála na Instagramu.

Nikdy bych tomu nevěřila, že takto lze něco vyhrát ale ono hned při prvním pokusu. Zúčastnit se - PRÁSK - ono se to povedlo.

Co jsem to tedy vyhrála?

Originální popisek knihy: "Kniha vás nadchne 50 prověřenými recepty na ty nejlepší klasiky i nakládaná jídla netradičních chutí! Do deseti kapitol pro vás autorka naložila plísňové, měkké i tvrdé sýry, zeleninu, vejce nebo třeba anglickou snídani. Společně si dáte ty nejlepší chuťovky k pivu nebo se vydáte (mastným prstem po mapě) do její milované Anglie a ochutnáte to nejlepší chutney! Jako třešničku na dortu, nebo víko na sklenici, autorka prozradí řadu inspirativních tipů, jak naložit se sklem v domácnosti poté, co již splnilo svou nakládací funkci."

Kdo je autorka Daniela Turecká?
Tady bych klidně mohla nechat prostor čistě pro čtenáře, protože i v knize najdete samostatnou kapitolu o životě autorčině. Věrná žena, dekor stylistka, provozovatelka eshopu, vytížená produkční, milovnice umění a úžasná kamarádka s hermelínovým srdcem.

OBSAH KNIHY
Začneme pěkně netradičně. ÓÓÓ můj BOŽE! Tak tohle je vážně pecka! Už jen když se knihy dotknete a zjistíte, že název knihy je vyrytý, všimli jste si na úvodní fotografii něčeho zvláštního? Kulaté rohy. Ano knížka má kulaté rohy včetně stránek, žádné opichování prstů ostrými růžky. Pro mou potěchu najdete látkovou šnůrku, kterou občas u kuchařek postrádám a opět nezklame ani kvalitní papír, z kterého ledasjaký brajgl setřete.

Dost bylo rozplývání nad formou, jdeme se rozplývat nad obsahem.

"PRO VŠECHNY, KTEŘÍ ZTRATILI SVÉ SRDCE V OLEJI..."

Výstižný začátek pro další stránky, jež budou následovat. Obsah, už klasika kuchařek a receptářů, zde krásně barevně rozlišeny kapitoly. Dále se dočteme o již zmíněném a to o autorce knihy. Pokračujeme na vlně naloženého týmu, tedy krátké představení dalších pomocníků jako je třeba fotograf.

A pak už pěkně jdeme na věc.

Začínáme úvodem a každá hlavní sekce má krásný a vtipný obrázek.
- pravidla nakládání
- do čeho naložit
- postupy
- typy sklenic
- a mnoho dalšího, co potřebujete vědět, abyste hladce začali

Dále jsou jednotlivé kapitoly řazeny na:
SÝRY
Vždy nás čeká krátký úvodníček a špičkové fotografie, protože oči jedí jako první. Je libo Pivadůr, Mozzarella s tapiádou z černých oliv, Brynzové kuličky nebo Bludný holanďan?

POCTIVKY K PIVU
Netřeba více slov - variace na utopence potěší nejednoho chlapa a to není zdaleka vše.

ZELENINA V OLEJI
Když už jsme ukojili chutě pánů, tak něco pro dámy. Zelené lusky na asijský způsob, či Sendviče z grilované cukety.

ZELENINA NA KYSELO
I ženy, které hubnou, si přijdou na své, co třeba Kapustičky v medové zálivce?

SPECIALITKY
Houbičky v oleji, anebo třeba Citrusy v soli, mimochodem tento recept znám v trochu jiné verzi a naprosto ho zbožnuji, ty naložené citronky přidávám pak k jogurtu, zakysance a je z toho vynikající dip k masům, k zelenině atd. To je lahoda.

NALOŽ TO V ANGLII
Zde už je to pro mě trochu vyšší dívčí, nešetří se slovy, které čtu prvně v životě. Poctivé Piccalilli, znáte? Neznáte? Už tu knížku chcete mít doma?

CHUTNEJ CHUTNEY A DOCHUCOVADLA
Netřeba více prozrazovat. Jak na domácí ďábelský olej, různé druhy solí, jak si zkrátka zpestřit domácí kuchyni.

A PAK TO PŘIJDE.

Já hlava pomazaná většinu knih otevřu odzadu, ani nevím, proč to dělám, nejspíš prostě vybalím, přehodím z ruky do ruky a otevřu a vždy mi tak skončí v ruce z druhé strany. Moje oči se vykulí, protože tady nejde jen o recepty, ale na konci se dozvíte jak dál nakládat se sklenicemi. Potěší to nejednu tvořilku. Jak na domácí skleníček, lampičku, poličku, vázu a mnohééé další pecky. Včetně inspirace jak z vašich naložených výtvorů udělat jedlé dárky.

Prostor pro vaše poznámky pak už je jen luxusní tečkou, která by neměla chybět v žádné kuchařce.

Když jsem vyhledávala kde knihu koupit, narazila jsem pak ještě na jednu věc a to na eshop, který přímo nabízí spoustu produktů, jako jsou štítky, sklenice, různé dárkové sady, balíčky, tašky a samozřejmě zde najdete i knihu: http://www.naloz-to.cz/produkty-eshop.html

Já opět jásám a raduji se, že žiju v téhle době, která je plná fantastických nápadů a prostoru k tomu tvořit takovéto věci. Pokud rádi nakládáte, nebo vaše babička, maminka či tetička, směle do ní.

Za výhru v podobě knihy, ke které jsem dostala také časopis Fresh, děkuji TV PRIMA, PrimaFresh.

Anet

Ukázka:
 Toto není placená reklama.

Žádné komentáře:

Okomentovat