úterý 12. srpna 2014

Ovesná snídaně a kešu máslová radost

Mraky se lehce rozplynuly a sluníčko vykouklo...

Miluju ty dny kdy jsem nejvíce unavená, mám neskutečný přehršel nápadů a nějaké vnitřní síly... I když spíš to se mnou bude jako u dětí - čím víc jsou unavené, tím víc jsou divoké aby přebily svou únavu..

Jsem jakomalé dítě.. :D



Tak tedy v pondělí jsem se vrhla na

 Banánové ovesné sušenky - recept

3banány
180g ovesných vloček
2kostky 90%čokolády
2lžíce mandlového mléka (může být i normální)
2lžíce medu..

Polovina šmrnclá datlovým sirupem, druhá polovina borůvkovým. Chutím se meze nekladou. Vločky vmíchat do rozmixovaných nebo podle zralosti rozmačkaných banánů a dalších přísad. Chvilku necháme uležet, pak na pečící papír, já jsem dělala kytičky a srdíčka do vykrajovátek. A péci asi 20min na 200% - možná by snesly i 25-30min.

No a dneska jsem se vrhla na kešu máslo.
Posedlost jménem kešu máslo se valí celkem rychle internetem a především fitness blogy a tak i já, hlava pomazaná, zvědavá, jsem si řekla, že proč ne.

Nakoupila jsem ořechy, kokosový olej - olej z hroznových semínek mi přišel jaksi podezřele drahý a nevěděla jsem jak jinak bych láhev uplatnila, když jsem potřebovala jen lžičku. Kokosák si napatlám na obličej - MINIMÁLNĚ... :D

Připravila jsem si karobový prášek abych měla dvoubarevné máslo a agáve sirup, abych si ten život přisladila.

Kešu jsem si na 3 hodiny namočila podle super tabulky namáčení a klíčení semínek a oříšků. Poté jsem ho zhruba hodinku sušila na okně na sluníčku v útěrce aby se přebytečná voda odpařila.. :) No a pak přišlo na řadu asi 15min. mixování. Přidání karobu, sirupu, lžíce kokosového oleje - fuj na ochutnání je ale hnusnej. A lžička medu přišla jako bonus.

Na koláži můžete pozorovat mou svačinku abych ochutnala, banánová kolečka s kešu máslem, kokosovými chipsy a datlovým sirupem. A do lednice, kde by mělo máslo vydržet i pár měsíců - údajně, jsem ho vyložila ve skvělé sklenici Mansonce, kterou jsem zakoupila v domění, že jednou udělám domácí Nutellu a přijela za mnou až z UeSÁ..
Všem  dobrou chut..
Anet


6 komentářů:

  1. waw.. tak to v najblizsej dobe vyskusam. obzvlast tie ovsene bananove kvetinky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Budu jen ráda - hlavně aby chutnalo.. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty ovesny susenky vypadaji fakt dobre :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Noo už mám jen 3 - z várky jich bylo kolem 30 a jedna měla zhruba 50kcal/220kj - pro info.. :) A díííík

    OdpovědětVymazat
  5. Sušenky vypadají moc krásně, jen 90% čoko bych už nedala, je až moc kakaová :D Mě víc chutná třeba tak 70%, ale v sušenkách by to asi poznat nebylo, tak je také zkusím;)
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, no dej určo s méně procenty, já vždy jedla tak možná Milku.. :D A tak jsem myslela, aby to bylo super zdravý ale je to hodně cítit.. :)

    OdpovědětVymazat