pátek 9. ledna 2015

Insanity Max 30 - dojmy prvního týdne aneb myslí to ten chlapec vážně?

Ahoj do ne moc mrazivých zimních dní,

ne, že by mi to nevyhovovalo, to mě zase jo, ale dětičky by mohly trošku vymrznout, když už jsme venku.

Slíbila jsem, že po uplynulém prvním cvičebním týdnu popíšu své dojmy z nového cvičení regulérního šílence Shauna T. Po odcvičení pěti jeho videí musím konstatovat, že mám obavy, že tohle cvíko sestavoval ne tak úplně při smyslech..:D


Nejdřív tedy stručný popis: Cvičení je na dva měsíce, vždy neděle je flákárna - spíš rekonvalescence po uplynulém týdnu. V sobotu proběhne něco jako lehčí cvičení (i když upřímně i tady u protahovačky se zapotíte). V prvním týdnu nejsou potřeba věci jako Kariho matka a ani činky.

No a jak mi to tedy dalo zabrat? Kochejte se..

Začínáme pěkně z čerstva 1. ledna (jelikož nám nebylo špatně - protože se neopíjíme jako Dáni) Mohla bych začít podle plánu od pondělí ale protože mi je jedno, kdy je volný den a spíš ho přizpůsobuju, vrhla jsem se na to ve čtvrtek. Jdeméé na to..

1den - Cardio Challenge
Jsem zvyklá z Focusu, že videa trošku déle nabíhají (tedy nějaká znělka, úvod a pak se jde na věc), tady se na věc vrháme během vteřiny a já musím video stopnout a vzpamatovat se.. :D Na druhý pokus jsem už připravenější, protáhlejší a vrhám se na to, rovnou se nasazuje monstrozní tempo, Shaun na začátku vysvětluje, že si můžete sledovat své pokroky na tom, že si píšete čas kdy jste prostě odpadli a vyflusli. Po pěti minutách mám pocit, že Shaun i všichni, kdo se s ním rozhodli cvičit, upadli někde na hlavu, funím jak lokomotiva a začínám mít celkem rychle pocit, že ze mě místo potu kape normálně tuk... :D Ocenuji velice jeho pauzy na pití - to si myslím chybí u hodně programů a tady to je více než potřebné. Musím střídat lehčí verzi s těžší, jinak by mě asi kleplo, přeci jen svátky se jedlo a pilo a moc necvičilo, max jsem jezdila na elipticalu. Můj čas odpadu: 8:57, ve 12 minutě si musím jít normálně odplivnout a cítím docela kolena. V 15 minutě musím kloktat a v 23 minutě nadávám celému světu a chce se mi plivat na Shauna - no spíš na monitor.. :D Nicméně po cvičení i když rudá jak ráček, se cítím dobře. Vyskočím ještě na eliptical kde si dám svých 5 minut na core (tedy bez držení). Musím ale říci, že protažení má Shaun zoufale krátké, spíš v divočejším tempu a mě naprosto nevyhovuje, tak si dělám protažení své.
Spáleno - 498kcal

2den - Tabata Power
Tabatu znám hlavně od Zuzky ale i od Nikki z blogu, kde jsem jí poprvé dělala na jakési cvičení s dřepy a švihadlem (což mi při kojení moc nešlo). Tady je nejdříve rozehřátí aby z vás lil ten tuk, jinak to nemá asi smysl..:D A pak se jede, jen si nic nepíšete, prostě 20 sekund na MAX a 10 sekund klídek. Cviky se střídají - šílená je část s tricepsovými kliky (5 minut v různých variacích, no kdo to kdy viděl). Čas odpadu: 8:15. Pak je taky část na bříško, ta už mě bavila více. Celkově ale tenhle work nebude z mých oblíbených - pauzy na pití, opět jsou jedny z těch co vítám, bolí mě pekelně nohy a o rukou nemluvím, a to jsem dneska chtěla zkoušet nový kettlebell.
Spáleno - 403kcal (bez elipticalu)


3den - Sweat Interval
Tak bolavá jsem tedy slušně ale vrhám se na to, rozjezd opět v tempu zběsilém jak kdyby někde hořelo.. :D Odpadávám v 7:22. Ale zatím se mi cvičení líbí nejvíc, hudba je dynamická (jako ve všech worcích zatím) na konci probíhá klasické, hromadné, minutové běsnění ve formě společného kroužku. Čas na pití je taky. Ve 12 minutě lehce odpadávám ale pak se vzpamatuju, po tomhle cvičení jsem se cítila tak moc dobře, že jsem si pak později dala dort. Moc prímové cvíko.
Spáleno - 430kcal (bez elipticalu)

4den - Tabata Power
Opakovačka 2dne - no to jsem se moc netěšila, bolí mě celá já. Tentokráte mi solidně upadá i zadek.. Čas kdy potřebuju nádech je 9:43. Pak už ten zadek snad ani necítím, ruce jsou peklo, břicho mě pálí. Poskakuju jak nadmutá koza, no děs, říkám si, na mě musí být pohled, z vlasů mi kape, z hlavy mi kape, všude jen něco kape. Vodou si polévám obličej. Myslel to ten Shaun vážně?.. :D
Spáleno - 310kcal (tady je krásně vidět - že když mám zrovna menstruaci pálím mnohem víc - viz první dny se Shaunem)

5den - Friday Fight
Není sice pátek ale co už.. :D Odpadávám v 8:40 - ani nechápu jak je možné, že se držím vždy tak dlouho, i když upřímně musím prostřídávat s lehčí verzí, kterou dělá mimochodem občas i muž. Jeden nový cvik se mi moc líbil, jinak jsem cviky i nahrazovala, tentokráte obtížnost maximální, někdy hodně vysoko. Poslední cvik byl ale sranda i když mi ke konci, po minutě, málem upadli ruce. Časy kdy jsem bojovala sama se sebou jestli docvičím 20, 24 a 27 minuta. Hrdinsky docvičím vždy.. Polovina lidí leží pořád na zemi a když se Shaun nedívá, nic nedělá, vážně jo... :D Tohle nebude můj oblíbený kousek asi hodně dlouho a prý tam jsou těžší pecky. No díky.. :D Taky mi hodně scházelo víc pauziček na pitíčko.
Spáleno - 465kcal (pro upřesnění, měla jsem den 4 a 5 prohozený)

6den - Pulse
Cože? Ono i na tohle je video? A já myslela, že budu pulsovat tak leda na gauči - tak tomuhle se říká podle Martiny lehčí TBC z Alphy, no taky se přikláním k tomu, že to není žádná bžunda. Cvičení je o deset minut kratší - 6:55 se nadechuji navíc a 13 minuta taky pěkně bolí, cvik backstroke, nebude můj oblíbený, protože ho prostě neudělám.. :D (takové jakési ležení, máte krk i nohy ve vzduchu jen těsně nad zemí a kmítáte rukama semo támo.. :D)
Spáleno - 164kcal

7den - konečně volno
Tak první týden zdárně za mnou, předpokládám, že jestli nebudu po těch 2 měsících kočka jako z katalogu, dojedu Shaunovi osobně rozbít minimálně okna.. :D Je to vážně náročné, brutální, drsné ale i zábavné, hravé a člověk pak má boží pocit, že to zvládl. Jsou tam pro mne mnohem sympatičtější lidi než ve Focusu, vypadají mnohem více přirozeně, obyčejně, ne jako navoskovaní roboti. Hudba je dynamická, působivá, chvílemi bych jí přirovnala trošku k hudbě co je u Speedu 2.0 z Bety/Focusu.

Zrátka a dobře se těším na další týden a posun, zda nějaký bude. To už bude moje poreferování kratší a další týden je tam nové video, tak držte mi palec.. :)
Anet

Edit: Opravdu to nedoporučuji začátečníkům - člověk by měl nějakou dobu cvičit.. :)

8 komentářů:

  1. Kde jsi prosím stáhla?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já jsem nestahovala - s kamarádkou jsme koupily..:)

      Vymazat
  2. Tak tohle vypadá jako dost velký masakr :) Začínám v pondělí, tak to abych se na to začala už psychicky připravovat teď :D Shauna a jeho T25 miluju, ale tohle vypadá na dost jinej level. Doufám, že vydržím aspoň 5 minut do prvního odpadu :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já už jsem odjela další různá cvičení.. :) A co jsme s holkama řešily, tak nemáme moc nikdo po prvním měsíci výsledky, dost nám přijde zatím, že nám povadly ruce... Přidáváme sobotní cvičení něco s činkama, je to docela podivn.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to mi ani neříkej.. To je fakt divný. Tak doufám, že to na mě bude mít lepší účinek :) Taky ale počítám s tím, že Shauna ještě proložím nějakým posilováním (podle toho, jak se bude soustředit na jednotlivé partie).. A to zrovna ruce bych potřebovala vymáknout dost.

      Vymazat
    2. Právě tam nemá vůbec činky - já dělám celkovou recenzi na všechny workouty ale ještě to bude trvat než to docvičím celé. Ale na ruce je tam hafec kliků - např Tabata strength - tam snad klikuješ půl hodinu na různé variace a je dost na pytel.. :D Já s klikama nejsem moc kámoš ( jsou to hodně takové ty ze střechy, diamantové, pak jedny kdy máš nohu skoro za uchem.. :D No zatím hodnotím focus mnohem lépe - ale uvidím po druhým měsíci, nechci ho zase moc hanit.. :)

      Vymazat
  4. Tak to už jsem na recenzi zvědavá.. Každopádně v pondělí to prubnu a uvidím, jak se to bude vyvíjet :) Ale s těma klikama jsi mě moc nepotěšila - taky se s nima moc nekamarádím. Očividně budu muset ale začít :D

    OdpovědětVymazat