středa 6. ledna 2016

Co jsem přečetla v roce 2015..

Krásný den,

spousta z nás bilancuje vždy na konci roku, někdo ale až začátkem roku nového, až si dá dohromady vše, co vlastně stvořil, dokonal, a co se mu nezdařilo. Já jsem s minulým rokem spokojená, i když se stalo spoustu věcí, které bych nemusela mít.

Také jsem četla, sice méně rok od roku, ale i tak je to slušný výčet (tedy podle mého), tedy ted udělám výcuc toho, co jsem přečetla s odkazy a krátkým pozastavením nad knížkou. Tak jdeme na věc.. (hodnotím hvězdičkami podle toho jak jsem hodnotila na databázi knih - tedy maximum je 5)


První knihou roku 2015 byla:
Úkryt - Lisa Gardner

Určitě vřele doporučuju, naprosto perfektní detektivka, žádné zbytečné blekotání okolo, děj utíká a zvraty nechybí. 5 hvězdiček (objednáno náhodou ve slevách)

Druhá kniha:
Příliš dlouhá swingers párty - František Kotleta

Na tuhle zběsilou jízdu jsem sepsala celou recenzi, v milém opojení, že se tomu budu více věnovat, ale bohužel času je málo. Na blogu jí můžete stále najít. 4 hvězdičky (dostala jsem k Ježíšku)

Třetí kniha:
Rváč - Niall Leonard

Knížka manžela autorky erotického bestselleru, překvapivé, čekala jsem brak, který bude lákat z úspěchů manželky, ale nebylo to špatné, dobře čtivý thriller.  4 hvězdičky (objeveno v Levných knihách)

Čtvrtá kniha:
Karanténa:Samotáři - Lex Thomas

Na tohle jsem se hodně těšila a nebyla zklamaná, šlape to, jen chybičkou je, že na pokračování se musí čekat, chvílema dost děsivý. I když si myslím, že by to šlo ještě vyšperkovat. Sci-fi budoucnosti. 5 hvězdiček (manžel za 4)  (čekání se vyplatilo, nakonec v Levných knihách)

Pátá kniha:
Náhradnice - Tania Carver

Podle komentářů pod knihou, jsem se odhodlala číst až po delší době od těhotenství, dobře jsem udělala. Knížka je opravdu děsivá, vždy jsem byla skeptická k ženám autorkám ale od Zmizelé mě některé opravdu překvapují. V závěru se autorka snaží stále mást. Některé chvíle nejsou pro slabé povahy. 5 hvězdiček (objeveno ve výprodeji na Buxu)

Šestá kniha:
Ti za řekou - Christopher Buehlman

Slabší závěr, námět jinak zajímavý, nicméně mi i téměř vypadly pocity z knihy, což se mi moc nestává.  3 hvězdičky (koupeno v Levných knihách)

Sedmá kniha:
Pět - Ursula Poznanski

Opět žena co mě nezklamala, ba naopak, a ještě mě dovedla ke geocachingu (momentálně 58 nálezů). Knížka je vážně skvělá, tajemná, plná záhad a rébusů. Závěr je nečekaný a skvělý, žádná hluchá místa. 5 hvězdiček (knížka objevena na záložce v jiné knize a zaujala mě anotace)

Osmá kniha:
Špinavá práce - Christopher Moore

Tuhle jsem strááášně dlouho sháněla, nakonec se na mě někde v antikvariátu usmálo štěstí. S naprostým nadšením čteno, trochu šílené, černé, temné, neuvěřitelné, bláznivé, s dokonalým příběhem. Nádherně napsané. 5 hvězdiček (nakonec  antikvariát)

Devátá kniha:
MemoRandom - Anders de la Motte

Po trilogii Game, Bubble, Buzz - šíleně nedočkavé očekávání další autorovi knihy, nezklamal, i když už to nebylo tak syrově našláplé jako trilogie. 4 hvězdičky (manžel za 5) (koupeno v předprodeji na Buxu)

Desátá kniha:
TY - Caroline Kepnes

Velké očekávání podle reklamy a recenzí všude možně, no poslední dobou moc kritiku nechápu, podle čeho asi tak hodnotí a chválí knihy? Knížka neuvěřitelná, děj předvídatelný. I když pro mě krásné prostředí plné knih. Cituji sama sebe: " následujících 150 stran mě napadalo pouze jedno slovo - absurdní" 3 hvězdičky (koupeno s očekáváním na Buxu)



Jedenáctá kniha:
Vlhká místa - Charlotte Roche

No :D Co říci, i na mě to bylo chvílema opravdu silné kafe. Žvatlání o prdu - kolikrát doslova, s příběhem v pozadí. Vracet se k ní nebudu. 3 hvězdičky (koupeno po delším odhodlávání na Buxu ve slevě)

Dvanáctá kniha:
Ostré předměty - Gillian Flynn

TOP - naprosto perfektní, dokonalé, úžasné. Od autorky přečteny zatím 3 kousky a špička. Děj neměl chybu, a i když člověk tak nějak tušil, opravdové finále, co přišlo po malém finále, Vás překvapí. 5 hvězdiček (koupeno na Buxu s očekáváním dobré knihy, podle předešlých od autorky)

Třináctá kniha:
Svatyně - Ken Bruen

Chtěla jsem něco na odpočinek, bez přemýšlení a to se povedlo. Taková ta knížka co vezmete do vlaku a pak jí tam necháte, i když Vás neurazí. Překvapilo mě na přebalu kolik knih už autor vydal a že je celkem hodně oblíbenej. 3 hvězdičky (koupeno v Levných knihách)

Čtrnáctá kniha:
Dívka ve vlaku - Paula Hawkins

Další velké očekávání tohoto roku. Sice dobrý rozjezd ale pak už se knížka rozvlekle táhne, stále se opakuje, závěrečné mega překvapení, co člověk stále čeká, se nakoná. Zkrátka jak jsem už uvedla, nechápu tu kritiku. 3 hvězdičky (dostala jsem k Ježíšku)

No a to je pro uplynulý rok vše, myslela jsem, že to se mnou a čtením bude horší - v záloze mě letos čeká třeba 2x Haruki Murakami, také Sophiina volba, nebo tlustá bichle Hra se lvem :)

Anet

2 komentáře:

  1. Paráda, díky :-) Já teď čtu Posedlost od Katherine Howeové a zatím parádní rozjezd :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tu mám snad doma taky, tak to se těším :)

    OdpovědětVymazat