pátek 18. března 2016

OMDC - pomoc nejen pro obřezané dívky

Krásný den,

čekám třetího syna a toho čtvrtého, Benjamina, mám v Keni, je mu 15let, ačkoliv to není tak jisté, protože přesné datum narození se u těchto dětí kolikrát nemá kde evidovat.

Ben má také sestry, tyto děti dochází do školy i několik kilometrů denně, většinou vyrůstají jen s prarodiči a mají za sebou dost nepěkných zážitků, i když to jsou stále pouze děti.

DÍTĚ JE STÁLE JEN DÍTĚ, NEMŮŽE ZA PROSTŘEDÍ KDE SE NARODILO, NEMŮŽE ZA TO, KOMU SE NARODILO.

Nadační fond se věnuje nejen pomoci holčičkám, jež byly zachráněny před obřízkou, nebo bohužel až po ní, ale zachráněny před provdáním a dalším zbytečným týráním.

Jirka a komentář k tomu, proč se rozhodl několik dívek zachránit: Dívky z vesnice (dívky od 4 do 12 let) byly provdány, respektive připraveny na provdání, za bohaté muže z vedlejší vesnice včetně toho, že jim byla udělána obřízka. A pak je čekal sex? Jasně! Do hajzlu.. To je děs. Takže 4 letá holčička měla být provdána za 30 ti letého muže za hodnotu 10 krav!!!!

Dále se nadační fond věnuje taky vystavení škol a dětských domovů, kam například putují výše zmíněné zachráněné dívky.

Dále se zabývají také adopcí dětí na dálku, kde je třeba cca 1400,- měsíčně pro jedno dítko (z této částky se hradí věci jako uniforma, výuka, denní potřeby, bydlení, případně léky atd.) nebo se můžete také rozdělit s dalšími a zasílat částku 350,- měsíčně (můj případ).

Pomoci chlapci v jeho vzdělání je věc kráná, může do budoucna rodině přinést peníze, a že se takové děti snaží. Benjamin ovládá již několik jazyků, věnuje se sportu, vyniká jako premiant třídy, zajímá se o vědu. Adoptovat ale dívku, znamená přinést vzdělání více členům rodiny. Žena, do budoucna matka, předává své zkušenosti a znalosti dál a tedy darované vzdělání posunete ještě dále.

Máte obavy, zda peníze opravdu dorazí tam, kam mají? Dlouho jsem vybírala a zvažovala, až jsem poznala ženu, jež v nadaci pracuje a jak všichni dobře víme, tam kde známe zainteresované osoby osobně, je vše důvěryhodnější. Do Keni se také jezdí a byli tam zrovinka nedávno, tedy máte možnost sledovat aktuální fotografie a informace.

Nadační fond podporují také některé osobnosti českého showbyznysu, podpořit je můžete i vy, nejen samotnou adopcí děti ale také drobnou částkou na konto, či zasláním DMS, případně jejich bannerem - ke stažení zde: http://www.omdc.cz/nadacni-fond/pomozte-nam-s-reklamou-prosim---letak-do-tiskovin-nebo-banner-na-vasi-stranku-zde-ke-stazeni-

Také sociální sítě jim nejsou cizí: https://www.facebook.com/pages/NADACNI-FOND-One-More-Day-for-Children/179135656532?ref=ts

AKTUÁLNĚ NA FACEBOOKU VOLNÉ DĚTI K ADOPCI

Od dětí získáte jednou ročně také dopisy a stejně tak jim můžete psát, případně je sami navštívit. Vše naleznete na stránkách a případně se můžete domluvit skrz kontakty uvedené na facebooku či na webu.

Fotografie z cesty březen/2016 s laskavým zapůjčením od Hanky: nadační fond OMDC - One more day for children

DMS - http://www.omdc.cz/nadacni-fond/dms---pomozte-nam-jednou-smskou 

Moc Vám Všem děkujeme za přečtení, za podporu sdílením, případně stažením banneru pro Vaše blogy a stránky.

Anet

Toto není placená reklama ani žádnými prostředky zištná, pouze ráda pomohu :) 

Benjamin
Nerada bych aby se objevily narážky ve stylu, že JIM pomáháme a našim ne. To by si pak měl každý zamést před vlastním prahem. Mimo jiné pomáhám také při jednorázových akcích, věnuji spoustu věcí do aukcí pro postižené děti, také posílám drobné handmade věci do Azylových domů a podílela jsem se na velké sportovní sbírce pro dětský domov.

Žádné komentáře:

Okomentovat