pátek 19. srpna 2016

Recept - Guacamole - by @ajazhr

Krásný den,

tak zase zkouším něco nového, protože ale zatím nechci více prozrazovat a jsem teprve na začátku, tak nebudu podávat bližší informace proč to, či ono.

V každém případě se mi jednoho dne ocitlo v jídelníčku "guacamole", naprosto jsem netušila jak na to a jak si s pochoutkou jménem avokádo poradit a tak zase zaskočila Ája a její recept. Tak pojdme na to, něco, co si můžete dát k večeři, snídani, svačině a jistě potěšíte případně i hosty při grilování, jehož čas ještě neskončil, takové celerové hranolky smáčené v této lahůdce, no podjme na to.

RECEPT

zralé avokádo (jak vybrat správné si přečtete níže)
rajče, normální nebo cherry
cibule
česnek
sůl
citronová šťáva
koření dle chuti (tady je to dost sporné, protože správné guacamole některé koření zkrátka potřebuje, já momentálně kojím, tam úprava je bez cibule a výrazného koření, pokud ale hubnete, skvěle to nakopnete přidáním chilli)

POSTUP

Avokádo zbavené slupky a krásné pecky (kterou si můžete také "zasadit", pohledejte na netu) rozmačkáme vidličkou v misce, přidáme nadrobno nakrájené rajče a cibuli, prolisovaný česnek, sůl a pár kapek citronu, dle chuti koření.

Vše smícháme a podáváme, můžete si ho také uschovat ale po vršku lehce ztmavne, což nevypadá lákavě, ale na chuti to nic nemění.


JAK POZNÁM ZRALÉ AVOKÁDO?

Na slupce avokáda by neměly být tmavé skvrny, na omak by mělo být měkké ale ne úplně kašovité. Stopka by neměla vypadávat a neměla by být oschlá. Na trhu jsou různé druhy, pokud narazíte na "prémiové" avokádo, je to především to, které je již připravené ke konzumaci a neměli byste otálet. Většina avokád je hlavně nezralá, můžete je nechat dojít například obložené banány, či zabalené do papíru v pokojové teplotě. Na chuti je znát, že bylo avokádo zralé, pokud chutná jemně po oříšcích.

NĚCO NAVÍC O AVOKÁDU

Obsahově moje práce - design 30ti denní výzva

Přejeme Vám s Ájou opět dobrou chuť a budeme rády, když se podělíte i o své recepty s avokádem.

Anet a Ájá - toho času obě maminy od tří dětí, co se s ničím a nikým nepářou :)

Žádné komentáře:

Okomentovat