středa 24. srpna 2016

Kouzelný svět skřítků, dobrodružné hry pro děti

Krásný den,

tak bych Vám ráda zase něco ukázala. Blíží se nám konec prázdnin a jistě ještě přemýšlíte co s dětma podniknout, tábory třeba ufrnkli, u babiček jste vyčerpali nárok na pobyt a ted co?

Můj muž našel náhodně webové stránky: http://www.kouzelny-svet-skritku.cz/ a hned bylo o zábavu pro děti postaráno.

O co jde?
Svět skřítků vede milá paní, která vytvořila pro děti honby za pokladem v místech vašeho bydliště, hra spojuje tradiční geocaching a hru na Hombu za pokladem. Tedy se vše odehrává v přírodě, kde hledáte krabičky s úkoly, texty, překvapeními až k cíli, kde se dočkají vaše dítka pokladu.

Jak to funguje?
Dobrodružné hry fungují především přes léto (některé až do konce září), vyberete si hru ve vámi přístupné lokalitě a uhradíte poplatek 250,-. Poté vám na email přijdou instrukce, bud si je můžete vytisknout anebo můžete v případně chytrých telefonů vše hledat pomocí souřadnic. My volili papír, kde si děti kroužkovaly, prohlížely místa atd.

Hry jsou i ve variantách podle věku a perfektně padnou, vyzkoušenu máme "Detektivní se ztracenými šperky", která naprosto sedla 10letému synovi a pak "O mašince která chtěla do světa" a ta sedla našemu téměř 3letému synovi. (pro menší se například sbírala po cestě razítka, vše krásně obrázkové)

U každé z her je napsána obtížnost, zhruba o co jde, také nechybí, zda na místo můžete s kočárky a odrážedly, časová náročnost, či vzdálenost. Uvedeno bylo kolem 4km, my jsme nachodili cca 5,5 - 7km, protože jsme ještě brousili na zajímavých místech po cestě.

Po cestě se také vždy nacházelo občerstvení, popis toho jak se dostanete z místa domů, krásná mapa. Krabičky schované tak aby nebyly vidět od cesty a trošku potrápily dětičky. Po cestě vždy nějaké to hřiště, zvířátka, či krásná krajina.

Všem vřele doporučuju, pokud jsou na vás třeba kešky příliš obtížné (občas jsme nějakou našli i u krabiček s hrou), pokud máte rádi přírodu a chcete děti vytáhnout ven a nemáte je čím nalákat.

Tak si pojdme užít poslední okamžiky prázdnin.
Aneta

Žádné komentáře:

Okomentovat