pátek 16. června 2017

Pražská Sedmička - nejen o hledání sedmého schodu

Krásný den,

běhání miluju a čím dál víc mě těší atmosféra na běžeckých závodech, kdy jsou všichni na stejné vlně. Je to neskutečná pestrost. Běžci jsou vždy krásní, usměvavý a pestře oblečení, je jedno, jestli máte na hlavě bláznivou čelenku, nebo máte kolem pasu kruh s kačenou, či běžíte v kostýmu banánu.

Jste štastný, protože se chystáte dělat to, co vás baví.

Téměř až na poslední chvíli se zaregistruju na tenhle závod a přiznám se, že především kvůli ceně, která je překvapivě nízká, na to, co se na závodě chystá. Uhradím tedy téměř symbolických 170,- a jdu lanařit Jitku, at jde se mnou, ačkoliv letos nijak moc neběhá.

PRAŽSKÁ SEDMIČKA
Závod konaný pod záštitou RunCzech je zážitkový rodinný běh na 7,7 kilometrů, vzdálenost běží jak muži, tak ženy. Dětská část je pak na 77metrů. Závod je spojen s "foto" festivalem od Fotosféry. Neustále se při běhu fotíte a fotíte, a abyste si ho opravdu užívali, je vyhlášená i fotosoutěž na instagramu.

Ráno vyrážím zvesela a v běžecké sukýnce, počasí má přát až nadmíru. Je vedro. Na místo se dostanu celkem snadno, kam se máme dostavit je popsané na facebookové stránce závodu celkem pečlivě. Se startovními balíčky také není problém, vše lze vyzvednout ještě den před závodem v Running Mallu a dokonce může balíček vyzvednout kamarádka a není třeba žádných extra obstrukcí. K startovnému získáváme i trička a Jitka vybírá dětské pro mé kluky.

Jediné, co snad chybí, jsou zavírací špendlíčky na startovní číslo, ale věřím, že tohle už doma všichni mají.

Na místě startu hraje hudba a prostředí je perfektní, fontánky chladí, stínu dostatek. Toalety zajištěné, čisté.

Co opravdu kvituji, je to, že jeden z mála závodů, kdy se startuje přesně na čas (což samozřejmě dělá i to, že to není masová akce s tisíci běžců, kteří ještě v době startu stojí frontu na výdej balíčku). Rozcvička je za námi a přichází Vivien a pořádně rozproudí krev.

Představení pana Hodače, který trasu běhá, a tedy naplánoval. Všem je rozumět, nikdo nekunká, což za sebe někdy vidím jako problém, kdo pak má čuchat kam se má jít teda zařadit.

TŘI, DVA, JEDNA - BĚŽÍME.

Zatím jde vše jako po másle, vybíháme za davem a zanedlouho máme první "photo point". Pak už nás trasa vede přes most a další zastávku s fotografem. Poté už sbíháme k Vltavě a do stínu. Běží se skvěle a to potvrzuje i pravděpodobně nejstarší účastník závodu, starší pán běžící kousek před námi. Hned ze začátku předbíháme i pár běžců a to je úspěch s Jitčiným neběháním.

Děláme si selfie po cestě a zhruba na 4km nás čeká občerstvení u Tygra. Krásné a rodinné, s malou slečnou, která rozdává banány, jablka, meloun a je znát, že o tenhle závod se organizátoři starali s láskou a připravovali ho s nadšením a ne povinností.

"Photo point" u soutěsky a moc krásná trasa závodu. U občerstvovačky jsem opustila Jitku a už si běžela svým tempem a předběhla ještě pár lidí. Slunce pere a pálí. Pak už nás čeká jen Trojská lávka a proběhnutí Stromovkou až k cíli.

V závěru se zhruba na dvou křižovatkách nešlo moc zorientovat dle některých (já se tedy řídila instinktem, ačkoliv jsem na místě byla prvně). Jinak značení trasy bylo supr, modré šipky, fáborky, cedule se sedmičkou, šipky z kartonu.

Slečny z Czech Beauty nám rozdaly v cíli "medaile" placky a k dispozici byla jak čistá voda, tak iontový nápoj. Také každého běžce doprovázela stylová hudba na harmoniku v kostýmech. To dotvářelo atmosféru. Všichni spokojení a blažení. Pak se vyšlo za hudbou k restauraci Vozovna, kde se vyhlašovali vítězové.

Opět moc chválím organizaci, protože i toto klaplo přesně na minutu. Výhry od sponzora FitInn a dalších, určitě potěšily první tři ženy a první tři muže, časy se neměří, běháme přeci pro radost. Permice do fitka, lahve, ručníky a další ceny, které patřily především k foto soutěži na instagramu.

Do soutěže se v průběhu závodu pod hastagem  #p7run na instagram nahrávaly fotky a nejoriginálnější vyhrávaly ceny. Směle se těším z výhry na třetím místě za originální vtipné foto a že mi dalo zabrat (protože než se mi to podařilo tak, aby mi nepadaly placky z očí, no děs.. :D ještě jsem neviděla, co fotím, když jsem měla přikryté oči).

Další věcí, kterou musím ocenit je poorganizace, protože málokdy se stane, že by fotografie ze závodu byly dostupné tak rychle. Zde máte první fotky už druhý den a lavina fotek se postupně navyšuje.

Nesmím zapomenout, že součástí startovného byla také sleva v hodnotě 300,- do eshopu. Zde můžete také dát druhý život třeba tenisové raketě ale i dalšímu sportovnímu vybavení: https://www.sporthero.cz/nase-hodnoty

Odkaz na stránky Pražské sedmičky, kde se vyplatí sledovat případně další závod: https://www.facebook.com/PrazskaSedmicka/?fref=ts

Instagramový profil zde: https://www.instagram.com/prazska_sedmicka/

Jo a ten sedmej schod jsem našla :D


Tak zase za rok.
Anet

Mou výherní fotografii z insta soutěže můžete najít zde: https://www.instagram.com/p/BVMgYGKFEXS/?taken-by=anetka_kvikovy_koralky

Autoři fotografií: 
https://www.facebook.com/dusanvondraphoto/?fref=mentions
https://www.facebook.com/elisavetaphoto?fref=mentions

Žádné komentáře:

Okomentovat