pondělí 20. července 2015

Recenze "Výlety s dětmi" Písák v Týništi

Krásný další mega horký den,

snad nebudete tyto řádky číst až bude liják a venku mínus 40.. :D

Protože jsme na návštěvě a chceme si vyzkoušet i tady nějaký ten výletík a koupaliště, zavítali jsme na Písák v Týništi.

Projedete přírodou a po vstupu do brány se dostanete do cíle - je tu pár chatiček - asi pravěpodobně soukromých, pak jsou záchody a pak přijde malý stánek se vstupem, to je velmi symbolické 30,- dospělý, 10,- dítě nad 6 let a 5,- pod 6 let. K zapůjčení jsou také lehátka po 30 korunkách. A lehátko si beru - protože je to tu samá šiška.


Voda krásně čistá a v ní vysazené malé oranžové rybičky, jenž vodu čistí. Po pár krocích vlezete do hloubky a voda je příjemně osvěžující.

Na místě se najde také sprcha - což je u přírodního koupaliště méně časté. Dále člun - u kterého předpokládám spíše rybářskou činnost místního pronajímatele areálu.

Nechybí stánek s klasikou jako je bramboráček rozmražený, hranolky přepálené a párek v rohlíku s kečupem.. Káva - i ta ledová se šlehačkou, pivo, limo, nanuky. Sezení nechybí. Co je super, je, že areál oplývá také malým dětským bazénem - oploceným a s výstrahou, že je určen jen pro děti do 6 let a tak se tam individua nevyskytují..

Je tu spoustu stínu, nuda pláž na druhé straně od dětského bazénku a písek na kterém se smaží klasické smaženky.. :D

 Co je opravdu mínus je extrémní množství vos, včel a dokonce jsem potkala i sem tam sršně. Bodanec od agresivní vosy jsem si odvezla a i po třech dnech jsem neschopná skoro nic a nohu mám jako balon. Jinak je tu čisto a i přes víkend a horko se tu neskládá deka na cizí deku.

Určitě super pro nebojácné toho hmyzu.. :)
Anet


Žádné komentáře:

Okomentovat