sobota 1. srpna 2015

Finiš - jak jsme urazili v týmech 13409 kilometrů.. :)

Krásný den,
Trasy bylo třeba plánovat

tak je to za námi - červenec uplynul jako voda.. Co nohy?

Ano, nejčastější problém byly nohy - puchýře, zranění, různé tržné rány, hluboké rány, kolena v háji, stehy, šití, raněné zadky, kostrče, pády.. I to byla naše výzva.

Celkově jsme urazili obrovskou vzdálenost - nikdo z nás to nečekal. Bylo nás 80 - postupně jsme se dostali na 76 aktivních členů.

Výlet po matičce Praze
Ačkoliv je uražená vzdálenost vysoká, reálně je mnohem, mnohem vyšší - přeci jen se například kolo dělilo třemi a cyklistů jsme měli dost, a taky se výkony počítaly až od 2,5km a kolikrát se stalo, že jsme ušli jen kilásky dva.. :)

Liberecko







Tak si dáme nejdříve výzvu v číslech co říkáte?
Počet kilometrů celkem: 13409,48 (ovšem kolo se dělí třemi - reálný výkon je tedy mnohem vyšší)
Průměr na jednoho člena: 176,4

Nejdelší vzdálenost ušlá pěšky v jednom dni: 52,58km
Nejdelší vzdálenost ujetá na kole v jednom dni: 110,8km
Nejdelší uběhnutá vzdálenost: 24,6km
Počet kilogramů spolykaného hmyzu: 1,7
Počet míst které jsme viděli: 350 (vycházím z toho, že podle dotazů byl průměrný počet míst na výkon/5 na osobu)
Počet zranění: 17
Litrů vypité vody: 7068 (vycházím z počtu 3litry na osobu/den - ovšem v horkých dnech to bylo mnohem více)
Největší šílenost: chození pro 2,5km do tabulky, kolem dálničního odpočívadla - aneb využijme každou chvilku.. :D




Za velkou louží
Podívali jsme se na různá místa - to bude možná i tím, že z různých částí světa - ano světa, jsme.. :) Rozmanití věkem, rozmanití zálibami, rozmanití názory a svými životy. Všichni nějak pracují, někteří mají děti, a někteří mají obojí, všichni ale bez rozdílu nazouvali kecky, či ohákli plavecký, či jiný háv, a snažili se urvat něco do tabulky.

Praha okem přírodním
Amerika, Švédsko, Rakousko, Slovensko, Itálie, Egypt, Čechy, Bulharsko, Tatry,  Maďarsko, Rumunsko ale taky Třeboň, Turnov, Praha, Brno, Olomouc, Kralupy, Liberec, Frýdštejn, Nová Paka, Žamberk, Letohrad, Pardubice, Rychnov a opravdu spouuuustu dalších míst.. :)

Občas bylo třeba se motivovat a to různými prostředky.. :) https://www.youtube.com/watch?v=VNiCns8sxiQ

Mezi námi proběhlo i mnoho vnitřních bojů - já jsem si například vybrala Lenku a s ní jsem dřela boj o kilometry - nejdřív ona vedla o 30km - pak jsem jí stáhla a vedla jsem já o 30km a pak jsme se různě vzájemně hecovaly k šíleným výkonům.

Nejakčnější naše žena
Další z bojů byl o individuální první místo - Andy a Martin - co společně bojovali o každý metr, dávali neuvěřitelné cifry a všem byli obrovskou motivací.

Pardálovo zranění
Alča, Katka a Martina si vyzkoušely pekelná zranění - ať už sjížděly po zadku schody (možná lepší jak holou skálu), nebo měly raněné kotníky, či mraky stehů v koleni.

Petra, dalšího z našich mužů zase provázeli puchýře jak dvacetikoruny. Konala se i neuvěřitelná převýšení a nastupané metry u dalšího našeho chlapa Martina. Nejen, že jsme se věnovali chůzi, běhu, plavání, ale i MTB, tenisu, koním, skateboardu, dračím lodím.. Snažili jsme se všichni co nejvíce pít, a Svatava byla mistrem v přípravě bramboráků. A třeba ona minulé měsíce ušla a ujela tak zhruba 30km, a teď tu bojuje o první místa v individuální výzvě s výkonem k 500kilometrům.

Dívali jsme se na krásná místa

A potřeba byl i doping
Lenka s kterou bojuji já.. :D třeba zvládla v jediném dni urazit vzdálenost 30km a to polovinu uběhla. Lucka se překonávala na dovolené, kde po ránu běhala a bušila kilometry pro tým jeden za druhým. Taky nás štípal otravný hmyz a to nejen do stehen třeba vosy, ale jako třeba Katku i do uší, a určitě jsme si jeho pojídáním doplnili bílkoviny i za "běhu".. :D

Někdy byl třeba parťák ale šlo to i bez něj

Někdo sčítal i závodní kilometry
První týden jsme opravdu hodně tlačili vše jen do tabulky.. :D Bylo to šílené a pak přišla první výzva - zdolejte za víkend polovinu toho, co jste zatím zvládli za týden, a už to přišlo - naprosto brutální smršť kilometrů - původně jsme si myslely s holkama organizátorskýma, že to dá pár lidí - ale svrhli jsme společně aplikace - vybíjeli jsme baterky a krom asi 5 lidí, jsme to všichni prostě zvládli.

Nejšílenější kousek
Obdivuhodné výkony
Pak poklidně v odpočinkovém módu frčel týden - a pak další víkend - ups, překonej nejvyšší svůj výkon - tady to bylo horší, pařáky nás zastihli a zranění se valila jak černá voda..


Třetí týden a 10% z dosavadních výkonů - ale stanovili jsme i minimum na 15kilometrů - to se pak zvládá lépe a navíc když nejsou ta vedra..




Co říci závěrem?

A naše "nejlepší" zranění
Poletuchy
Spousta z Vás se zvedlo z gauče, začalo chodit, bruslit, jezdit na kole, oprašovali jste věšáky - rozuměj rotopedy a elipticaly - včetně mě, na kole jsem nejela asi 10let. Protože výzva je již druhý měsíc, našli se i tací co najednou za týden urazili to, co za celý předchozí měsíc, třeba taková Jitka. Hecovali jste se, bojovali mezi sebou. A co je nejlepší, nedělali jste to pro krásu vašich těl, ale pro lásku ke sportu. A vůbec peckové je, že jste dokázali být férový a podporovali jste se co to šlo - sport jež je fair play je důležitý. Díky. Jsme na vás hrdí - pohyb a ten na čistém vzduchu, by nám měl být vlastní, tak tedy dnes bychom se všichni zúčastnění měli pověsit někde na větev či prolézačku, a udělat si fotku, a pokud mi jí pošlete - získáte jako startovné do srpna 5km.. :) (na fotečku máte celý měsíc - najděte si krásné místo)

Výstup Tatry, radost z překonaného převýšení
Skupinku s námi naleznete zde: https://www.facebook.com/groups/1171259476272842/?fref=ts

Anet

PS: Speciální díky patří Všem partnerům a dětičkám co nás podporovali, a chodili s námi a na nic se neptali (radost z toho, že jsme zabloudili a jsou další kilometry, či radost z toho, že se nejde nejkratší cestou). Také nově navázaným přátelstvím, těm co byli prohloubeny a i těm co teprve vzniknou.

někdy to nevydržela obuv
A také bych ráda poděkovala holkám co pomáhaly a jsou součástí organizátorského týmu - Íla, Nikolka a Hanka - díky holky - a strašně moc velké díky Všem těm, co se mnou blbnou už od ledna - když jsem dělala svou první výzvu podle videí, nikdy by mě nenapadlo, že překoná 20 000 zobrazení a že bude stále vyhledávanou, a že vydrží tolik lidí - velké, velké, velké díky..




A jako tečku si dovolím zkopírovaný text od Pavlínky z profilu:


1 komentář:

  1. Jste úplně nejlepší!!!
    Velký obdiv Vám všem.

    OdpovědětVymazat