pondělí 14. září 2015

Kilometry pro Teribear..

Krásný den,

tak nám proběhl za oknem víkend a tedy i závěrečný sobotní den pro akci "Teribear hýbe Prahou aneb prima den s medvědem". O co šlo? Za každý naťapaný kilometr dostaly děti z několika projektů 10,-, a protože mám běhat pro sebe anebo i pro víc lidí najednou, hurá na Letnou.

http://www.teribear.cz/

Akce jsem se s radostí zúčastnila, nejen, že to mám kousek od domu (no necelé 3km) ale aspon mě to donutilo zase trošku víc pravidelněji běhat. Stanovila jsem si vysoký cíl 100km, ale protože děti jsou svéráz, nakonec těch kilomtrů bylo lehounce pod 80.

Na akci se taky objevilo pár "Planetkářů" tedy lidi z naší pohybové výzvy a společnými silami jsme nasbírali na konto: 17 578,-

Počet kilometrů se v jednu chvíli zdesetinásobil a tak se Boženy měnily v Masaryky, Karlové ve Franty a tak podobně.. :) Proto je částka mnohem vyšší (kdyby někdo namítal, že bylo slíbených 10,- za 1km).

Tímto děkuji Jitce, která strávila na místě mnoho času na úkor svých nohou a nasbírala  "mou" stovku. A uběhla se mnou svých prvních 5,5km. Také Hance a Marušce s kterými jsem se na akci potkala.

No a ted trošku jak ta akce probíhala:

hnedle v první den, jsme si s dětičkama došli pro čip (vzala jsem pouze jeden, menšího sem tam poponáším, a druhý stejně vlaje mimo vytyčenou trasu, a poletuje jak pošuk.. :D). No a uvázáním čipu na tkaničku to vše vlastně začne. (musím říci, že návod jak čip navázat byl opravdu na každém rohu a velice podrobně vysvětlen)

Okruh je stanovený na cca 1320m - začíná hezky na startu a končí v cíli, není problém poznat, kde čip snímá časovka. Když kroužíte, můžete dokonce mávat zuřivě do kamery. :)

Co velmi chválím jsou dobrovolníci, všichni se usmívali, ačkoliv pršelo, velmi se ochladilo, nebo byla už tma. Opravdu bezva výběr, nesetkali jsme se s nikým, kdo by byl mrzoutem. Na místě taky byly velmi oblíbené "tojtojky" a i tady musím říci, že čisté, v pořádku, s dostatečným množství papíru.

Přítomná byla i voda, cisterna, nebo vodní bar. Přes den spoustu prodejců ze spřízněných partnerů akce - ať už Feedo, Nadace Terezy Maxové, Ing pojišťovna, ústní voda a další.. :)

Také jste se mohli vyfotit s "medvědem" a to jak s živým, tak s medvíky u svého výkonu. (tady tedy haproval čas, jednou tam už nikdo nebyl v 18hodin, jednou tam byli do 21hodin, a nikdo pořádně nevěděl, do kolika tam vlastně jsou. Určitě by to šlo lépe vyladit, protože spoustu běžců si chtělo zaokrouhlit výkony a další den už nešli, ale možnost fotečky jim unikla.)

Hrála příjemná hudba a přes den se dalo koupit něco k zákusu, světelné tabule vás pár dní po uběhnutí kola upozornili jak jste na tom.. :)  Nechyběly šatny a převlíkárny, přehledný registrační stánek, dokonce zákulisí pro dobrovolníky. Akce měla ohromnou atmosféru.

Ladili jí sami lidi, ať už neutuchající borec pak Štefan Krč (který tam solil kilák za kilákem a přesáhl 550km za 10dní), tak další ultramaratonci. Vídala jsem paní ve fialovočerné bundě každý večer s kočárkem jak šlape kilometříky. Také paní, co si četla a pochodovala, malé děti co ťapkaly, nebo psíky s čipy na tlapkách. Dukelský trénink, Rungo tréninky, stařičké lidi na procházce. Kroužili jsme jak havrani. Pozorovali veverky, setkávali se, poznávali se.. :)

Všichni krásně barevní, včetně berliček, vozíčků, nic nikomu nestálo v cestě aby dorazil a nějakou tu korunku pro děti získal.

Celkově se na akci nasbíralo: 3 844 922,4,-
A počet kilometrů: 60 287,04

Závěrem? Moc rádi se zase na akci podíváme, lépe se připravíme a výkony ještě o kousek poladíme.. :)

Za mě se těším moc
Anet

EDIT: ROK 2016 - 8.9 AŽ 17.9 OPĚT PRAHA LETNÁ

1 komentář:

  1. Anetko, malá opravička :-). Sice byl okruh stanovený na 1,32 km, ale ve skutečnosti to házelo o minimálně 100 metrů víc, navíc mezi cílem a startem byly neměřené metry. Toaleťák čas od času došel, světelná tabule tam nebyla vždy - jeden ze sponzorů ji měl zapůjčenou dočasně a bohužel už nebyla v pátek a sobotu, tedy v čase, kdy se končilo a kdy řada lidí honila kilometry buď kvůli umístění nebo kvůli zaokrouhlení kilometrů. A ještě, snad jsem na něco nezapomněla, já jsem nenasbírala tvých sto kilometrů, ale svých sto kilometrů, i když byl plán jen šedesátka. A času, toho jsem tam teda strávila více než dost, přece jen 76 kol je 76 kol, tipuju, že jsem tam byla za sedm dnů (tři dny jsem měla absenci) minimálně 20 hodin. Jitka zmíněná v článku :-)

    OdpovědětVymazat