středa 2. září 2015

Srpen - kdo vyhrál? Každý kdo přispěl k 18 397,8 kilometrům.

Krásný den,

zase utekl jeden měsíc, zase bylo prolito spousty krve, potu a vody.

Po měsíci červenci proběhlo pár drobných změn, především v hráčích, ačkoliv je to neuvěřitelné z původních 76lidí zůstalo lidí 60 a nakonec nás bojovalo 87. Tedy 27 hrdinných nováčků, co popadli výzvu za pačesy a odhodlali se oprášit veškeré možnosti.

Nedokážu sice odhadnout kdo ve výzvě je nejmladší, ale odhadem jsme tu v rozmezí od 20 do 50let. Muži, ženy a všichni do jednoho neuvěřitelně bláznivý - vzpomenete si, jak jsem vyhlásila bonus za visící fotku v minulém Finiš článku? Že ne? No já jsem na to, že jsem tuhle větičku napsala, také skoro zapoměla. Ale lidi nikoliv, a tak se nám zaplavila zeď, naší skromné skupinky, lidmi, co visí - v krokolomných pozicích, na ramínkách, se slepicemi, nad přehradou, za nohy, za ruce, na větvi, na prolézačce, každý se věšel kam jen to přišel.. :D A co je úžasné? Všichni do jednoho si to užili, tady není žádné, vypadám u toho jako blbec, taky je jenom, dělám to rád, je to sranda.

Ve visu.. :)

Ona taková přišláplá sukně Barči, když jí fotili zavěšenou, jistě zůstane vzpomínkou i pro vnoučata.. :D
Vítězná listina
No nebudem předbíhat a nejdříve tedy vezmeme výzvu v číslech, všichni si totiž libujeme ve statistikách, číslech, písmencích, údajích, datech a nevím v čem všem.. :D

Triatlon
Počet kilometrů celkem: 18 397,8km
Průměr na jednoho člena: 211,5km
Počet vypitých piv: 1333 (zde počítám, že alespon polovina lidí si denně dala pivo.. :D)
Počet vypitých litrů vody: 10788 (se 4l na osobu/den - v tom vedru to do lidí padalo neuvěřitelně)
Vypocené litry vody: 261 (počítám 3l na osobu)
Hmyz který byl tentokráte pouze v oku: 700g
Nejdelší běh: 25km
Nejdelší pěší výlet: 54,32km
Počet extrémně horkých dní: 17
Počet deštivých dní: 4
Počet lidí jež překonali svůj minulý měsíc: 33 (ze 60 osob)

Horko nám dávalo pořádnou sodu a když konečně ustalo, tak jsme dostali řádnou sprchu - a to přišla ta chvíle, kdy jsme vláčely ze sklepů zapomenuté rotopedy, elipticaly a další stroje. A pro někoho byl ten déšť spouštěč boje o první příčky - holky Šmakounské začaly dřít jako koně aby urvaly třetí místo, téměř na zádech dopravily domů eliptical a v deštivých dnech makaly. Překonávaly vrcholy, stoupaly, v 5ti hodinovém hlídání, dupaly 35kilometrů.

Pole dance kdekoliv
Když mám chvilku hlídání dětí
Také zranění nás neminula, pády běžecké, bruslařské ale také desítky bodnutí zákeřnými vosami.

Dokázaly jste, že nejen váha není hendikepem, ale ani různé zdravotní komplikace jako astma, či bolesti kloubů, a co teprve věk. S věkem bych snad řekla roste výkon - ono to bude tím, že jsou už děti taky z hnízda..

Bez aplikace ani na záchod
Klidné vody ale rozčeřil muž - jak se tak stává, po roztomilé fotce s králíčkem, přišla smršť nedorozumění, neporozumění, nevyhovění, nepochopení, pochopení, zmatení, smutek, vztek, ponížení - tak různě možně jsem na sobě vnímala pocity, kterými jsem po uvedení této fotky byla zavalena. Ale slunce vždycky vyjde, mraky se vždy zatáhnou a i přes nové pravidlo, pokračujeme s respektem k sobě samým dál. Co bychom to byli za víc než stovku lidí, kdyby občas ten mráček nepřilétl.. :)

Vždy najdeš cestu
Zajímavostí je, že tento měsíc si spoustu lidí uvědomilo, že se můžou mnohem víc "nažrat" a "napít", když sportují.. :D A tak se nám to množilo fotkami piva, vína, zpěvu, tance a podle visící fotky Pavla, no nemyslím to zle, ale v první moment to vypadalo, že sis hodil hrb na větev po pár pivech.. :D


Vždy najdeš přátele
Tentokráte jsme měli také velmi odvážnou cenu losovanou (děkujeme za podnět Jitce) - s video přenosem losování. A neméně důležitou cenu skokana měsíce - neuvěřitelných 33lidí ze 60 (jak jsme si řekli v úvodu článku, kolik lidí pokračovalo), překonalo svou laťku z minulého měsíce. A Katka si hodila vážně hrbem, jela jako fretka a dostala se až na oceněnou skokanku rozdílem: 290,3km

Další kapitolou jsou závody, triatlony, běhy, cyklistika, ale i plavání.. :) Dokonce proběhli i společné registrace na zářijové závody a budeme se tedy moc těšit. Edit: momentálně se chystáme davově na Zombie Run
Všichni víme, jak náročné to je, mít děti, žehlit, prát, vařit, chodit do práce, sportovat - taky v tom cítíte, že není prostor na spánek?


Zase nás potkaly nové výzvy na víkend a prozradím, že ta další - první zářijová - bude i pro něco dobrého.. :)

A můžeš rozbít klidně i lustr
Tedy se kochejte fotografiemi a nezapomeňte, že každý měsíc někdo něco nového dokáže, at už Andrea se svými prvními 10km, Zdeňka s půlmaratonem, Gábi s nejdelší chůzí v kuse v hodnotě 25km. Dále bych ráda ocenila Jitku Žabiku za její neutuchající sílu, a elán a to jak moc se do toho ponořila.



Také jsme viděli statusy o kráse našich těl, jak nakupujete nové kalhoty, jak hubnete, a jak se vám daří, jsme na vás ohromně hrdé..

A zabáva ta musí být !
Stále doufáme, především ve fair play - protože pro koho to děláte? Pro sebe - je to jako když jsem na Spartan race viděla kluka, co udělal 6 angličáků a když ho nikdo neviděl, běžel dál a vedle něj přitom angličákovala jak o život holka na jedné ruce, protože si udělala něco se zápěstím. Je velmi důležité jak se do cíle dostaneme, protože to ukáže i našim dětem jak čestní dospělý umí být.

Připomínám at nikdo neleze sakra na přechod na červenou - to je fakt tak podstatné ušetřit 5 vteřin? A my ty děti učíme na zeleného panáčka a pak pořád musíme odpovídat: to víš mařenko, pán je prostě natvrdlej a maminka ho to nenaučila.. ".. :D


Přejeme krásné a bojovné září.. :)
Anet a Nikča s Illu a Hankou

PS: Všem holkám co se chystají na operaci, přejeme co nejlepší průběh a čekáme je brzy zpět v plné polní.. :)


Žádné komentáře:

Okomentovat