pondělí 29. února 2016

Recenze "Výlety s dětmi" - Dům vláčků

Krásný den,

víkend co víkend řeším, kam se s našimi ratolestmi podíváme. Nejčastěji vítězí příroda, protože tam je nejvíc utaháme (nebo oni nás) a protože pěstujeme i geocaching, je to pro děti i částečné dobrodrůžo s překvápky na "každém rohu".

Moje těhotné tělo si ale prošlo nemocí a oslabená si na ty vysoké počty kilometrů netroufám a tak jsme zvolili zábavu uvnitř.

Ráno byla nálada vynikající, všichni dobře spali (mimořádně) a ráno vypadali svěže. Kdysi jsme navštívili Království železnic ale nyní to měl být Dům vláčků, který máme dokonce i nedaleko, pár zastávek metrem. Naši kluci jsou z dopravy všeho druhu nadšení, tedy cesta metrem na vláčky - to je malé terno.

Zabalíme drobnou svačinu a vyrážíme směr lokomotívy.


Dům vláčků (adresa: Na Petřinách 1945/55 - 162 00 Praha 6) se nachází na zelené trase A Pražského metra - zastávka Petřiny. (případně můžete dorazit také třeba tramvají č.18). Samotné atrakce je hned u vchodu do metra v budově, kde sídlí také obchodní řetězec Billa. Vyběhnete do druhého patra a jste na místě. (ničemu nevadí, že dorazíte s kočárkem, stačí kontaktovat předem obsluhu a otevřou vám jak výtah, tak zadní vchod)

U pultíku je velice milá paní, jenž Vám s úsměvem vše vysvětlí, a to je co říci, protože vysvětlení odříkala během naší chvilky v šatně snad 6x. Kousek od pultíku kde koupíte vstupenky je malá šatně s boxíky na vaše oblečení. Do boxíku naládujete své kabátky, vhodíte 10,-, vezmete si klíček a už můžete jít bloumat po nádražích.

Vstup funguje přes klasický turniket, který sejme čárový kód. Vše je ve velmi příjemném a čistém prostředí lehkého přítmí. Vláčkodráhy na každém kousku a propracovanost detailů je až k neuvěření, lidičky na lehátkách, sedící v tribunách, posedávající u ohýnku, mávající z okýnek vláčků.  Krásně propracované budovy s nápisy, vláčky s graffity a třeba i ty přejíždějící po mostech, tunely apod.

I dráhy jsou tu v různých měřítcích, od vláčků co by se vám vešly do dlaně, až k vlakům ve velikost celé vaší paže. Ve výstavbě je také obrovská "miniatura" v délce 22metrů a to Pražského hlavního nádraží. Najdete zde i výstavní boxy s vagonky a vláčky od dob "krále klacka". Vše v perfektním a zachovalém stavu.

Co velmi chválíme je možnost dětí lézt po zábradlíčích okolo drah, zábradlí tedy slouží jako schůdky, aby rodiče nemuseli dítka neustále vysazovat nahoru. Celkově jsou zde dětem velmi nakloněny. Velký dětský koutek s celkem prostorným posezením ve vagoncích i pro rodiče. Nechybí koberce pro děti na hraní, spoustu kostek a drah z různých materiálů na skládání kolejišt a vláčků. Bonusem jsou pak tři prostorné stoly s vláčky na ovládání a skládání, plně k dispozici dětem, bez toho aby jim někdo šlapal na paty.

Nechybí klasické automaty na kávu a lehké občerstvení plné baget a pochutin, společně s nápoji. Toalety jsou čisté a voňavé.

Celou výstavu provází celkem dost plakátků, kde se plánuje v různých časových rozmezích její rozšiřování.

Nezbývá než popřát příjemnou zábavu i dalším.
Odkaz: http://www.dumvlacku.cz/

SHRNUTÍ
- místo nakloněné dětem
- občerstvení v základní verzi ano
- toalety čisté
- odhadovaná doba prohlídky cca 60-90min. (stránky uvádějí cca 120min.)
- otevřeno denně od 10:00 - 18:00

 
CENÍK VSTUPNÉHO
Dospělý 240,-
Dítě 150,-
Děti do 1m 50,-
Rodinné vstupné 550,-

Anet

Žádné komentáře:

Okomentovat