středa 23. března 2016

Recept - Brokolicová pizza - by @ajazhr

Krásný den,

tak nám to jaro pěkně začalo, někdo má ještě zasněžené výhledy z oken a na zbytku míst prší. Nebo alespon tak to vidím já.

To je přesně to počasí, kdy má člověk na něco chut. Jakmile je škaredo, zalezla bych si do peřin a jen bych mlsala anebo si dávala zkrátka do nosu. No a přesně proto přijde vždy Alča v ten pravý čas s nějakým báječným receptem. Co si dáme tentokrát?

Kvásková pizza s rajčatovým základem, se smetanovým základem a mega zdravá verze brokolicové pizzy. První dvě jmenované jsou pouze se záměnou droždí za kvásek a vhodné třeba pro naše chlapáky.

RECEPT

1ks brokolice (můžete zaměnit za květák)
1-2 vejce dle velikosti brokolice
sůl
koření dle chuti (oregano, bazalka, česnek a další)

něco na zahuštění těsta (zde už jsou rozdíly)
- nic
- mozzarella
- parmezán
- tofu
- celozrnná mouka (volba z fotografie, jemně žitná)

pokrytí pizzy
- vysokoprocentní šunka
- kousky kuřecího
- různé sýry
- žampiony a jiné houby
- zelenina
- vejce
- zbytky z lednice :)

POSTUP
Brokolici vaříme cca 10minut a potom růžičky rozmixujeme. Přidáme vejce, sůl, koření a "něco" na zahuštění. Vzniklé těsto rozetřeme na pečící papír ve vrstvě cca 0,5cm a pečeme na 180 stupnů 30minut. (respektujeme zkušenosti s vlastní tvorbou)

Poté vytáhneme z trouby, poskládáme námi zvolené suroviny a dáme zapéct ještě na 10minut. Brokolicová pizza nejde krájet jako klasická jak jsme zvyklý (zkušenost Áji a mě samotné, já jen nekazím dojem mými fotografiemi). Avšak si pochutnáte stejně tak.

No a co si dáme příště? Co třeba recept na nějaký ten fit chleba? Byli byste pro?

Anet a Ája
Alču můžete sledovat také zde: https://www.instagram.com/ajazhr/

Žádné komentáře:

Okomentovat