pátek 4. března 2016

Recept - zeleninové chipsy - by @ajazhr

Krásný den,

nevím jak vy ale já už se úplně třepu, až udeří plnou silou jarní slunce :). Ne, že by mi nějak vadilo lehce nad nulou ale tak nějak se přestávám v 7 měsíci těhotenství vejít do bundy, a to je značně nepříjemné.

Už aby bylo teplíčko, sluníčko, mikinka, balerínky, sukýnky a tričínka.

Ráda bych vám dnes představila báječnou ženu, kterou jsem poznala díky cvičení, sice se neznáme osobně, ale v některých případech jsou ty virtuální přátelství, troufám si říci, velmi silná. Určitě to znáte sami, většina takových přátel vám přeje více, než ti "věrní" reální. Alča je jednou z nich. Maminka tří dětí, která je ženou, jež pomáhá životu na svět, je porodníkem. Už jednou jste se s ní u mě mohli setkat a to při odborné spolupráci u článku s "Fyzičkou a cvičením pro těhulky". Článek zde: http://zdravakrasna.blogspot.cz/2016/01/tehotenska-vyzva-fyzicka-i-pro-maminku.html

Tato supržena mi věnovala několik svých receptů k publikování na blogu, postupně vám představím domácí čokošku bez cukru, luxusní dýnový cheesecake, pizzu bez mouky, ale také kváskové chleby a další dobroty..

Dneska jsme tu ale kvůli televiznímu mlsání.

RECEPT NA ZELENINOVÉ CHIPSY

Zelenina dle chuti - červená řepa, dýně, cuketa, mrkev, petržel, celer, batáty, zkrátka co to má kdo rád
Olivový olej - pečeme při nižší teplotě kvůli případnému přepálení (také můžeme použít kokosový olej přírodní - nenavoněný)
Koření dle chuti - myslete na to, že ke všemu se hodí, např. k nasládlé řepě či dýni (také nekořeníme, pokud podáváme dětem)

POSTUP

Zeleninu očistíme, oloupeme a syrovou (opravdu není třeba ani řepu předvařovat) nakrájíme na stejně silné plátky (cca 2-3mm). Každý druh necháme zvlášť, a to z důvodu jiné doby pečení a taky aby nám řepa vše nezabarvila.

K zelenině přidáme trochu oleje, případně koření a pečlivě promícháme. Poklademe na pečící papír na plech a pečeme při teplotě 130-140 stupnů. Po 10minutách už neodcházíme od trouby a chipsy kontrolujeme, tím pravým okamžikem jsou hnědnoucí okraje. POZOR, MAJÍ TENDENCI SE PAK RYCHLE PÁLIT. (podle zkušeností, recepty s pečením na 200stupnů se pálí velice rychle)

Chipsy si můžete také potunit třeba strouhaným sýrem, semínky a oříšky.

Na fotografii chipsíky z řepy a tuřínu.

Dobrou chut vám přeje Ája a Anet

Další úžasné recepty Alči můžete sledovat jak zde na blogu, tak také na instagramu: https://www.instagram.com/ajazhr/

Žádné komentáře:

Okomentovat