pondělí 7. března 2016

Recenze - Fitness pro ženy - J. P. Clémenceau a F. Delavier

Krásný den,

období těhotenství je pro mě taková doba výuky. V tom druhém to byla snaha o učení se jazyka ruského, což jsem později odložila. Tentokrát to je něco, co mě mnohem více naplnuje, na jazyky zkrátka nemám hlavu.

Jsem žena, alespon si to tedy myslím, některé fyzické jevy na mém těle o tom hovoří celkem jasně a tak další kniha, kterou jsem si pro své sebevzdělávání vybrala, byla jasná.

Která to tedy byla?

Originální popisek knihy: "Vytvarujte si během několika týdnů takové tělo, o jakém jste vždy snila!
V této knížce najdete:
* Jasné a přesné rady pro sestavení vašeho vlastního tréninkového programu podle vašich časových možností a fyzické kondice.
* Postupy krok za krokem k více než stovce cvičení. Všechny jsou doprovázeny barevnými fotografiemi a popisnými anatomickými kresbami.
* Barevné odlišení cviků pro jednotlivé části těla, abyste mohla cvičení přímo zaměřit na problematické partie.
* Navíc strečinková cvičení na protažení namáhaných svalů přizpůsobená každé části těla.

Tato metoda je postavená na technice šiacu a jejím základem je správné polohování a dýchání, což umožňuje vytvarovat a posílit postavu během několika týdnů způsobem, který je zábavný a přináší radost z pohybu. Během cvičení se cítíte spokojená a v pohodě – což je asi důvod, proč toto cvičení slaví takový úspěch."

Kdo jsou autoři knihy J. P. Clémenceau a F. Delavier?
Jean - Pierre Clémenceau je koučem hvězd. Také trenérem fitness, v tomto odvětví se věnuje mnoha francouzským ale i světově známým osobnostem.

Frédéric Delavier je světově proslulým ilustrátorem mnoha sportovních a anatomických knih. Má vystudovanou anatomii a také absolvoval několik pitevních kurzů na lékařské fakultě. Spolupracuje s mnoha časopisy např. s Iron Man (redakce USA).

OBSAH KNIHY
Kniha hned od začátku pracuje s vámi. Provede vás kapitolou Návrat do kondice, kdy vám vysvětlí i naprosté základy, jako co je série a co znamená opakování. V krátké kapitole předvede naprostý základ ve zvedání břemen, kde často chybujeme a pak nás bolí záda.

Vysvětlí, v jaké jste podle pár bodů kondici, zda začátečnice, pokročilá či trénovaná žena. Pro každou tuto variantu vám také přinese zpracovaný trénink. V další kapitole se dostanete k dýchání, jež je základem pro fyzickou práci a uvolnění. Také se výrazně věnuje protahování a to včetně názorných obrázků. Má svou kapitolu o výživě a pitném režimu, minerálních a stopových prvcích (názorné vysvětlení funkce v těle, nejvhodnější zdroje a doporučené dávkování), v zastoupení nechybí ani vitamíny.

Co se nás žen týče, velkou radost nám jistě udělá kapitola o celulitidě. A pak už přijdou samotné cviky. Vysvětlení je opět perfektní a nemá chybu, vidíme názorně jak práci celé postavy, tak na druhém obrázku i práci veškerých právě zapojovaných svalů. U každého cviku najdete různá upozornění na chyby a nechybí ani doporučení v sériích a opakováních. Vše s českými názvy. Doplněno i o obtížnější varianty.

Převážnou většinu cviků zvládnete i doma bez pomoci fitness centra, tudíž je tato knížka vhodná i jako pomocník pro sestavu domácího silového tréninku. Samozřejmě je třeba takový trénink doplnit i o nějaké to zahřátí.

Základní pomůcky použity v knize podle nejčastějšího použití
- vlastní tělo
- činky o váze 1-3kg podle vašich možností
- pro zvýšení náročnosti závaží na nohy
- osu (hůl, tyč, násadu od koštěte)
- gumový pás
- podložka na zem (má oblíbená kariho matka)
- posilovací lavice (případně cokoliv kam si prostorně usednete a bude to vhodné)

Sama jsem s knihou velmi spokojena, hodnotím opět plným počtem hvězdiček (podle databáze knih). Ze série mám doma ještě tuto. Společně tvoří opravdu velmi příjemný materiál k domácímu tréninku: http://zdravakrasna.blogspot.cz/2016/02/recenze-posilovani-stredu-tela-abigail.html

Snad budete také velmi spokojeni
Anet

Knihu zakoupíte např. zde: http://www.albatrosmedia.cz/fitness-pro-zeny-anatomie.html

Ukázka tentokráte opět obrázková:



Žádné komentáře:

Okomentovat