úterý 17. května 2016

Recept - Cukrfree dýňový cheesecake - by @ajazhr

Krásný den,

než porodíme, tak si dáme ještě něco dobrého, nedávno jsem totiž ještě objevila v obchodě dýně, a když jsou tedy tak stále k mání, tak se určitě bude hodit super receptík od Áji.

Recept je opětovně z řady "bez cukru", stejně jako velice populární Dort Míša - naleznete zde: http://zdravakrasna.blogspot.cz/2016/03/recept-cukrfree-dort-misa-by-ajazhr.html

Velmi nebezpečná mnamka - Dýňový cheesecake cukrfree.

RECEPT
Nejdříve tedy bude zapotřebí DÝŇOVÉ PYRÉ

Dýni si rozkrájejte na osminky, odstraňte semínka a vložte na pečící papír, abyste nespálili dýni je možné jí přikrýt alobalem. Pečeme při 200stupních cca 45minut. (záleží na velikosti kousků) Po vychladnutí lžící vydlabeme, jde to velmi dobře, u dýně hokkaidó nemusíte a stačí rozmixovat i se slupkou. Tedy dýni do mixéru a základ máme hotov.

Dýnové pyré můžeme použít např:
- k doslazení ovesných kaší, lívanců, muffinů, ovesných chlebíčků, polévek, do rizota atd.

DÝNOVÝ CHEESECAKE RECEPT
KORPUS
200g ovesných vloček jemných
1 vejce
3lžíce kokosového oleje
dle chuti něco na doslazení - stévie, protein, med

NÁPLŇ
500g tvarohu
450g dýňového pyré
2vejce
1lžíce arašídového másla
2lžičky skořice
1/2lžičky mletého zázvoru ale není nutný
troška citronové štávy
dle chuti něco na doslazení (třeba medem aby chutnalo dětem)

POSTUP
Všechny suroviny na korpus smícháme, přidáme vodu tak aby vznikla lepivá hmota, tu vtlačíme na dno a trochu na boky dortové formy. Pečeme na 180stupnů cca 12minut. (vždy respektujeme zkušenosti s vlastní troubou)

Mezitím si uděláme náplň, vyšleháme tvaroh s dýnovým pyré, přidáme vejce a arašídové máslo, nakonec koření a dosladíme. Náplň nalejeme na předpečený korpus a pečeme 40-50 na 180stupních.

Necháme vychladnout a hurá do něj.

Věřím, že si pochutnáte úplně všichni, včetně dětí, nebo návštěv, jež pohostíte.

Anet a Alča