neděle 11. března 2018

Nerf Arena - vemte kluky za sportem

Krásný den,

tak mi to nedá a musím se vytasit se zážitky našeho nejstaršího kluka. Zabavit ho je náročné, nadchnout ho, je téměř nemožné a chvílema zdá se téměř jako nadlidský výkon. Zkoušeli jsme kde co, a skončilo to bud naší zchudlou peněženkou, nebo jeho otráveným výrazem a následným nechtěním si činnost zopáknout.

No jo smraďoch jeden :D

Když kde se vzala, tu se vzala, jako v mnoha jiných případech, zapůsobila na mne reklama na facebooku (ač je synovi jedenáct let, touto sranda věcí nedisponuje a jsme doma velmi rádi). Rozklikla jsem a byla jsem okamžitě nadšená. Nerfku dostal k Vánocům, protože to maj všichni kámoši, to chápej mami, a navíc náš druhý syn autík má jedinou vášeň, a to je sbírání pistolí a mečů (kdo má takové sběratelsky umanuté PAS dítko, ten jistě pochopí).

Okamžitě jsem ho na zmiňovaný turnaj v reklamě registrovala. Syn byl nadšený a těšil se, ačkoliv má většinou dost obavy z akcí, kde je bez nás.

Pomalu se tedy blíží "den D". Propozice k turnaji jsou srozumitelné, vše je jasné. Vyrazíme na cestu. Na místě máme být na devátou ranní, takže si musí spací dítka trochu přivstat, což nám nedělá problém, protože po bytě poskakujeme jak králíci celá rodina už poměrně dlouhou dobu.

Od tramvajových zastávek je to kousek (ted píši konkrétně o Pražské Nerf aréně - Fun aréně). Před vchodem na místo je dostatek cedulí, které vás informují, že jste na správné stopě. Což není jediná indicie, najdete zde také "strážce" který vás navede až na místo konání. Po vstupu na místo podepíšete něco jako reverz, zaplatíte vstupné (200,-, částka se snižuje dle hodnosti dítěte, kterou získává podle nasbíraných bodů za aktivitu různého druhu, což samozřejmě děti zase maximálně nadchne). Vše je vám vysvětleno. Ratolest nemusí mít žádné vybavení, vše je mu půjčeno erární pro férovost a bezpečnost hry. Dítě má k dispozici šatnu s vlastním klíčkem, je možnost parkovat, dát s kávu, pití, párek v rohlíku. Toalety na místě jsou čisté a prostředí je snem všech, kdo někdy měli "bunkr". Staré pohovky, sedačky z aut, je to tady prostě super boží!

Atmosféra musí pohltit nejen nejednoho tatínka. 

Dítě odevzdáte na cca 3-4 hodiny, v mém případě to například dnes bylo tak, že jsem si vyšlápla s kamarádkou na dvanáct kilometrů dlouhý výlet (protože jsem byla bez všech svých dětí takovou dobu, tak by mi vlastně bylo jedno, i kdyby mi ho vrátili jen s půlkou nohy, jasně mé vtipy nejsou vtipný, ale předpokládám, že z takové možnosti jásá každý rodič). Když se vrátíte :D Z dětí kape pot :D Měla jsem možnost po prvním, ale i při druhém turnaji, vidět kluky v akci a je to paráda, řve se, hecuje se, motivuje.. Kluci lítaj jako splašená torpéda, oči jim svítí a jejich tváře jasně řvou: "TAK TOHLE CHCI JEŠTĚ!" (a bacha na to, myslí se tady i na holky)

Probíhá i vyhlášení vítězů, děti dostávají diplomy, a dokonce se čas od času losuje výherce nějaké té super nové Nerfky.

Vedení a celá organizace je na profi úrovni, fakt se nemusíte bát, že odložíte dítě nějakým žabařům, tohle je přesně to, co dneska kluci potřebují. Není to sice cílený sport, ale ačkoliv to nevědí, tak se hýbou až až a ve své podstatě přirozeně. Však následující ráno vezme za své: "Mamíí mě ti nějak tady bolej nohy."

V prostorách jsou také možné další aktivity jako je Paintball a tak dál, tedy zde potkáte i mnoho mnohem starších lidí.

Akce se nekoná jen v Praze (Fun Arena a Filipovka), ale také v Brně, Litoměřicích a Ostravě.

Na místech se pořádají i super klučičí oslavy narozenin a dle hodnocení je to jen samá chvála. Každý turnaj taky potřebuje trénink a ty se samo sebou konají na místech také, můžete z toho udělat zkrátka pravidelný přísun emocí.

Anet

Kontakty:
Facebook: https://www.facebook.com/NerfArena.cz/
Webovky: https://www.nerfarena.cz/ (každé dítě má svůj super profil, kde může sledovat svůj postup)

Akce jsou pro děti cca od 6 let. Kdo nezná Nerf pistole: nejde o nic násilného, jde o "uloupení" vlajek, střílí se pěnovými náboji, vše je neškodné. Děti mají ochranné brýle, vesty, jsou pod dozorem.

AKCI DOPORUČUJI

Další turnaj v Praze se koná 15. dubna 2018 v Praze a nás tam uvidíte (sledujte facebook) a v Brně 7. dubna.

Fotografie použity z facebooku a webu Nerf arény (kde se podepisuje souhlas rodičů se zveřejním fotografií dětí na sociálních sítích).

Žádné komentáře:

Okomentovat