úterý 24. července 2018

Recenze - Klan - Dmitrij Rus

Krásný den,

tak jsem dopřelouskala druhý díl naprosto dokonale šlapající série Jiného světa. Žánr LitRPG asi nebude pro každého, ale pokud jste někdy byli fanouškem herního světa, tak se vám jistě zalíbí. Případně pokud se vám doma klube výrostek.

Originální popisek knihy: "Jiný svět byl původně jen obyčejnou online hrou na hrdiny. Fenomén vtažení z něj však udělal něco velmi výjimečného a velmi nebezpečného. Nevyléčitelně nemocný Gleb se uchýlil do světa meče a magie naprosto dobrovolně. Ani se nestačil pořádně zorientovat a už se zapletl do vysoké hry o moc a bohatství. Původně bezstarostný svět věčného života se totiž stal s přibývajícím počtem vtažených hráčů předmětem zájmu mocenských a finančních kruhů. S pomocí věrných přátel, bezpečným zázemím klanu a přízní virtuálních bohů se proto Gleb pouští do boje o udržení Jiného světa v té podobě, v jaké ho poznal. Jako místo, kde je možné žít důstojně a beze strachu."

O autorovi a o prvním díle série se můžete dočíst zde:

Dmitrij Rus - Jiný svět kniha 1

OBSAH KNIHY
Jestli první díl přišel nám oboum s manželem trošku utahaný, tak druhý díl byl pro nás absolutní jízda. Neuvěříte skoro ničemu z děje, pojedete jen na vlně euforie s hlavním hrdinou. Budete stavět hrady a získávat tituly, bohatství a moc. Objevíte se na čas v reálném světě a poznáte se ještě blíže s hlavním hrdinou a jeho okouzlujícím "křečkem".

Když manžel tvrdil, že je to trochu pohádka, tak jsem mu moc nevěřila. Až jsem však včera dočetla samotnou knihu, tak jsem se nemohla vyhnout podobnému dojmu. Všechno je neskutečný a pořád čujete někde podraz ale náklonnost bohů nezná mezí a čím víc je to tak úžasně růžový, tím už vlastně ztrácíte i iluze o tom, že se to nějak potento..

Až přijde závěr druhého dílu plný zvratu a nezbyde než čekat na ten další.

Popisek knihy dle mě až tak moc nevystihuje samotný děj druhého dílu, ale nelze se více rozepisovat, aby se neobjevily spoilery.

Za nás dva s mužem byl druhý díl našláplejší a celkově lepší. Nezapomínejte však, že je to spíše žánr "fantasy pro děti".

Anet

Knihu můžete zakoupit např. zde: http://www.albatrosmedia.cz/autori/35276926/dmitrij-rus/

Ukázka, tentokráte z druhé strany, aneb jak ovládají Jiný svět zvenčí:


Žádné komentáře:

Okomentovat