pondělí 26. ledna 2015

Jak hubnou muži? Rozhovor s Alexem - tohle není sprint ale marathon...

Krásný den,

jednoho dne jsem se tak zamyslela, a řekla si, že je vlastně zajímavé, že všichni dělají rozhovory jen s holkama, co se týče hubnutí, proměny a změny životního stylu. Málokdy zakopnete o nějakého opravdu zajímavého chlapíka, co vypadá sexy, má za sebou dlouho štreku, má smysl pro humor, ztratil nějaké to kilo, a přitom mu zůstal zdravý rozum. Já jsem jednoho takového našla - a jako bonus to je holky Ital, no už jen jak to zní "sexy Ital Alex"

Dlouze jsem přemýšlela, zda ho oslovit, a udělat s ním rozhovor, zda mě nepošle k šípku a tak dále.. :D Ale osmělila jsem se a napsala mu, pohotově reagoval, že je to super nápad ale, že neumí moc dobře česky - ale tady v tom fitness světě je to jako u dětí, my si tak nějak rozumíme i s jazykovou bariérou - nicméně - česky umí krásně, ale kdyby to někomu nevyhovovalo, upravila jsem jeho odpovědi aby pro vás byli co nejsrozumitelnější, i když z části zanechávám, aby to mělo autentičnost.. :) Tak jdeme na to.. 
S Alexem si dáme rande na "wordu", přeci jen dnešní vytížená doba nedovoluje moc scházení se po kavárnách, ovšem sociální sítě to jistí, a tak během pár hodin spácháme rozhovor jak víno. 


Ahoj, tak se zeptám nejdříve na to, kým vlastně Alex je a odkud pochází?
Ahoj, jmenuju se Alex Oreglia, je mi 34 a jsem Ital, od Fossano v severozápadě Itálie, blízko Turina a blízko Francie. 
Proč Praha a Česká republika?
Oh, byl jsem poprvně v Praze v roce 1999 na dovolené a pak jsem se sem vratil asi 10krat.  V roce 2007 jsem tu začal bydlet a pracovat. A nyní je to tu pro mě DOMA.


Jsem ráda, že se ti u nás líbí, zkusíme trošku zabrousit do dětsví, jaké bylo ohledně sportu a pohybu?
Málo pohybu, nikdy nebyl jsem sportovní chlap. Byl jsem tlustý a liný, ale hrál jsem fotbal az do 15let, pak skoro nic.

Byl v rodině nějaký sportující?
Vůbec ne.. Pul rodiny je fakt tlusta, a pul trochu sportovní ale jen tak víš, fakt málo. Ale sport na TV urcite ano.. :D

Jako i tady u nás, gaučing je prostě český populární sport ale postupně se to mění k lepšímu. Co česká kuchyně a italská – jaký je rozdíl pro tebe?
Hmmm česká kuchyně mi nechutná, protože je pro mne těžká, ale asi protože jsem měl jen v restauracích, a neměl jsem každý den doma, víš. Tak to bylo fajn když jsem přijel jen na dovolenou, už jí ale nejím vůbec.... A italskou kuchyni - ta mi chutná určitě, miluju pizzu a tiramisu, ale je fakt plná kalorií a sacharidů, tak už jí moc nemám.... Už mám Bodybuilder Dieta, víš?  Ale miluju taky sushi.

Co tě poprvé přivedlo na myšlenku něco změnit a věnovat se pohybu?
Protože jsem byl tlustý a viděl jsem se ošklivý, začal jsem jíst zdravě a cvičit, protože jsem byl tlustý (110kg) a nespal jsem dobře, byl jsem stále unavený a každý den problém se zády, koleny, bolesti hlavy... Tak jsem změnil životní lifestyle a ted jsem takový jaký jsem.

Kolik si celkově shodil kil a kolik zase nabral zpět v podobně svalové hmoty?
Tak celý život bylo více/méně 90/100kg... Pak přišel jsem do Prahy a byl jsem kolem 85kg rok a půl... Začínal jsem zase jíst špatně a moc - moc alkoholu a v 2010-2012 muj rekord 110kg....Začal jsem s dietou a cvičením  až do 72kg v 2013... Kdy jsem se zamiloval do Bodybuilding... A aktuální forma je 82kg.. Ale přibral jsem svaly - ne tuk.. :)

Známe tě někteří ze skupiny Marri Fit – proč zrovna tahle skupina, máš k ní nějaký vztah?
Viděl jsem skupina MF na Facebooku jako „navrhlá skupina“. Odkaz na skupinu - klikni..
Koukal jsem na fotky Martiny a wau, to je proměna.... Tak jsem tam dal nějakou fotku a psal jsem si s Martinou, je super holka. Ale to bylo jen tak... nic víc.

Jak se připravuje na takovou změnu chlap? Také se fotí, měří, váží?
Achach anooo, jsme jako holky.. :D Když začínal jsem, jen koukal jsem na váhu, nic dalšího... Mám milion foteček bodybuilder, miluju selfíčka.. :)  Ale už mi to nevadí, co váha říká, jo jasně, že někdy koukám a kontroluju ale co mě fakt vadí je %tuk a %svaly... Ale nejlepší jsou fotky, protože můžu fakt kontrolovat a vidět co je lepší a co není..:) 

Co byl nejkrásnější okamžik celé tvé cesty?
Vše na téhle cestě...a spousta toho ještě bude...Protože chci ten životní styl do doby než budu starý a i jako starý.. :D Cítím se super, jsem šílený, fit, vypadám fajn (myslím) a doufám, že mi to dlouho vydrží.
Ale musím říct, že první jsem si koupil tričko velikosti S a to bylo něco naprosto užasného. Celý život L-XL-XXL, to bylo fakt něco... Jasně, teď už mi je S kvůli svalům malé, za což jsem ale rád.

Taky pro tebe jako na chlapa přicházela deprese, že to nejde tak rychle jak si chtěl?
Ano to byl depresivní ... Začínal jsem posilovnou v roce 2011 a dával jsem dole asi 6-7 kg za 9 měsíců.... To bylo těžký ale nepřestal jsem....Znáš tohle? „HARD WORK PAYS OFF“? jo to jsem já.... To je moje motto a to dělám stále, ne jen na fitness....Tak jestli začínám něco, tak to dělám pořádně abych měl to co chci. Ale mám kamarády, že začínali taky ale pak přestali, protože tohle není sprint, je to marathon, potřebuje to čas...Ale na konci může být, všechno to co chceš a to je skvělý. !!




Co si změnil ve stravě a v jídle všeobecně?
Měl jsem vždy typickou italskou stravu, hodně sacharidů, chleba, těstoviny a desserty, sýry, omáčky... Nyní už žádné smažené, hodně zeleniny, masa, vajec, ryb... Žádný alkohol a mooooooc vody...

Jak vypadá tvůj běžný sportovní den?
Trénuju 6 dnů v týdnu... Mám "day off" v pondělí často, někdy nemám day off, protože to miluju a jsem rád když trénuji.
Mám 5x trenink s činkama v posilovne (záda, nohy, prsa, ramena, ruce) 4x ABS a 4x HIIT cardio.
Posilovna/ABS rano.... Cardio na večer (běhám venku nebo doma na cyklotrenažéru).


Páni - to vypadá jako slušná porce - jak vypadá tvůj den, co se jídla týče?
Jím 6x denně... Snídaně (7.00), oběd (12.30), večeře (18.30) , ranní (10.00) a odpolední (15.00) snack (svačina) a před spaním (22.00).
Ted jsem v kolem 2200/2500kcal denni příjem a mám např. : vejce, kuře, šmakoun nudle, tuňáka, špenát, avokádo, ovesné vločky, řecký jogurt, banán, jablko,  2x protein shakers, mandle, Cottage sýr,
někdy mám rýži a tortilly.
V pondělí večer mam „cheat meal“ a jdu na pizzu a tiramisu... Ano vím, že je to italský stereotyp ..:D

Co nejraději jíš?
Pizzu a Tiramisu  :D (a další z italské kuchyně to mám prostě rád), Sushi a ryby.

Máš přítelkyni?.. :D
Nemám, jsem svobodný, tak kdo chce, může mě kontaktovat :D :D :D.... Je to komplikovaný, protože můj životní styl není pro všechny holky.. :)  ahahah

Co ti fitness svět vzal a co ti naopak dal?
Fitness mi dal důvěru, sebevědomí, zdraví, štěstí, sílu, zdravý život... A určitě méně  párty ale ted už se mi to ani nelíbí. Už mi není 20let :D už jsem starý, tak je tohle fajn pro mne... Co bylo, bylo... A co bude, bude. Jsem rád že mám fitness a bodybuilding v mém životě.

Jaké jsou tvé cíle do budoucna?
Na fitness chci vypadat lépe a být více silný a vypracovaný, chtěl bych jednou chodit na Bodybuilding soutěže na kategorii Men’s Physique... Plán je pro rok 2016, tak uvidím.  A v osobním životě by vás to asi nezajímalo.. :D

Dodal by si něco pro holky? Nějaké povzbuzení?
Holky, věřte si, nepřestávejte, můžete jít dál, vím, že to může trvat dlouhou dobu, a může to být obtížné ale budte trpělivé, jako jsem byl já... Doufám, že budu dobrou motivací a dobrým příkladem, pro vás všechny (nebo vašim mužům:) ), ... V případě jakýchkoliv dotazů, radu nebo pomoc, neváhejte mě kontaktovat na uvedených kontaktech.. :) Budu moc rád.

A jako poslední otázku, to by mi holky asi neodpustily.. :D Cvičil si někdy podle videí Shauna T. nebo Jillian Michaels?
Jednou jsem zkoušel cvičit podle Shauna - ale není to nic pro mě, rád cvičím sám v posilovně, jen já a můj iPod, nejsem moc sociální typ ale věřím, že podle těch videí mají holky úspěchy, je to supr.

Alexovi moc děkuju za rozhovor - myslím, že jsem vybrala opravdu zajímavého kluka - a co víc - třeba se pro něj najde to správné děvče.. :)

Chcete mě vidět a kontaktovat?

Instagram:  alexoregliaxol
Twitter:  @AlexOreglia


FB:  https://www.facebook.com/alex.oreglia
Youtube (fitness a moje hubdba) : Pro odkaz - zde klikni.. :)





6 komentářů:

  1. Parádní práce:-) i propracovaný rozhovor samozřejmě :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Počkat! já doteď myslela, že to je Martinin přítel, jak od něj dostala zásnubní prsten..není? :-O

    OdpovědětVymazat