pondělí 16. března 2015

Reportáž z výhry - moje třetí místo - Beauty salon Tomáš Arsov

Krásný den,

ráda bych se s vámi podělila o zážitek ze své výhry v Proměně s 30ti denní výzvou (pokud si na mou proměnu pamatujete, byla to ta „Jak mamba o svá kila přišla.“). S výzvou jsme tak nějak už spřízněné duše a někdy jsem u Výzvičkových (Mariky a Martina) doma v obýváku fiktivně nalezlá víc než dost – no řekněte, taky řešíváte po večerech po telefonu, kolik mají sacharidů tyhle špagety a kolik ty druhé?

Nicméně jsem se umístila na krásném třetím místě a vybrala si cenu „Beauty day v Tomas Arsov Hair & Beauty Institute“. Upřímně můžu říci, že jsem se toho tak trošku obávala, a už při výběru ceny, jsem byla lehce nervózní. Holky už měly vybráno (rozhovor s vítězkami soutěže si nenechte ujít v blízké době). Všichni z rodiny ale byli nadšení, že si to moc užiju, že to bude skvělé a superlativy se prostě nešetřilo. Tak tedy – proč ne.. :D Jako udřená matka (haha), si jeden super den zasloužím – však u kadeřníka jsem nebyla dobré dva roky, u kosmetičky asi jednou v životě, záda mám masírována jen při hře na velbloudy, kdy poponáším děti po bytě na čtyřech.. A co si budeme povídat, mé suché ruce jsou jak od stařenky, no prostě jsem klasická mamča. Vždy si říkám, že mou tvář zdobí stejně nejvíc úsměv a jak už řekla Marylin Monroe „ Úsměv je ten nejkrásnější make up každé ženy.“

Článek byl tvořen pro projekt 30ti denní výzvy - originál je tedy zde: http://www.30tidennivyzva.cz/clanky/?clanek=18

S Luboslavem Arsovem, jež je finanční a marketingový manager společnosti, si domluvíme termín v celkem krátké době (což i vy si můžete sjednat celkem rychle termín, jak jsem vypozorovala při čekání) a tak na svůj den D nemusím dlouho čekat.
Ted už to tedy uvidíte, co nejvíc z mého pohledu, a proto omluvte mou přímost, ale snad vám zážitek přiblížím natolik, že se vám do salonu také zachce. :)

Nejdříve ještě provedeme malé představení, o koho vlastně jde:
Tomáš Arsov, kadeřník celebrit známý např. z pořadu Mladší o pár let, otevřel v květnu 2013 velký beauty salon v centru Prahy. Jak sám říká, je jeho salon „Zázrak bez zázraku“.
A zde krátké promo:
Naši specialisté nabízí svým klientům komplexní péči a služby zahrnující kadeřnictví, kosmetiku, masáže, dermatologii a řadu doplňkových služeb jako je manikúra, pedikúra, prodloužení řas či permanentní make up.

Vše na jednom místě, dobře dostupné v samotném centru Prahy. Komplexní uspořádání, profesionální personál i přístup, moderní metody a vybavení, luxusní interiéry, dostupné ceny. Kombinace, která je v Praze stále ojedinělá.

Jdeme na věc
Ten krásný den je v pondělí v 14:00, nachystám se a po příchodu manžela domů, aby hlídal ratolesti, si odběhnu na metro a řítím se vstříc novým zážitkům. Salon se dá lehce najít, není to nic obtížného a tak směle vcházím do prostorů salonu. Hned za dveřmi je milá slečna, tady se snad nikdo nebude zlobit když řeknu recepční (co jsem si všimla jako první, měla opravdu skvělou vestičku), nahlásím se a ona se mě hned ujme, tedy si ode mě vezme sáčko a jde mi ho pověsit (tak tohle je pro mě science fiction – protože doma mi z 90% spíš přistanou po příchodu domů na hlavě veškeré bundy). Hned to ve mně vyvolává příjemný pocit ale taky jsem lehce rozpačitá, na tohle nejsem zvyklá, slečna pak přijde a zeptá se mě co bych si ráda dala k pití, objednám si kávu. Dostanu upozornění, že slečna kadeřnice se mi bude brzy věnovat. Sedám si do pohodlného křesílka a poslouchám štěbetavý hovor z vedlejší místnůstky, kde právě kouzlí sám majitel salonu Tomáš Arsov. Co mě překvapí jako první je, že si uvědomím, že na rozdíl od všech kadeřnictví, co jsem kdy navštívila, tady není žádný pach laků na vlasy a vlasových přípravků, někde v pozadí je cítit jen lehounká svěží vůně. Naproti křesílkům je obrazovka, z níž ale neřičí žádný televizní pořad ale vkusná reklama na akce a produkty salonu. Například ta nejvíc aktuální  https://www.facebook.com/arsovinstitute?fref=ts).

Nikola
Po nějaké chvilce se přiřítí slečna Nikola – potřeseme si rukou a odvádí mě ke svému pracovnímu místu. V salonu je krásně rušno, ale nikde nekřičí rádio a hraje jen tlumená a nerušivá hudba. Slečna Niky mi sedla, je správně ztřeštěná a má ráda knedlo, zelo, vepřo. Pokecaly jsme o pohybu, a o tom, jak se v práci kadeřnice musí člověk stále učit novým věcem, jak jí práce baví a tak nějak o všem, znáte to, u kadeřnice je člověk vždy jako u kamarádky, co svět světem stojí. Je mi tedy doporučen střih a barvička a jde se na věc. Když mě odvádí do další místnosti, posadí mě do křesla a zapne jakýsi čudlík, už vím, proč se na takovém místě člověk cítí jako v ráji – když  vám „pracuje“ na vlasech barva, celou dobu vás tohle zázračné křeslo masíruje, tak to je prostě něco..

Nad vámi je oblouk, kde se střídají barvy a já jsem jen přemýšlela nad tím, jak to udělat, abych tohle báječné místo nezaspala, protože ta pohoda mě ukolébávala čím dál více. Nikča byla taky velmi pozorná, stále se mě ptala, zda mi něco neschází, dokonce mi nabídla, že mi skočí pro něco k jídlu, nosila mi vodu s citronem a starala se o mě jako o vlastní.. :) To, že kadeřnice umí krásně namasírovat hlavu u šamponování, je věc známá, ale tahle holka by si zasloužila metál, to tedy bylo. Po vymytí, fénování a dalších procedurách mám vlásky lesklejší jak nikdy v životě a cítím se jako v bavlnce, shodly jsme se na tom, že jsme prostě výjimečné, že my s červenými odlesky ve vlasech, máme něco navíc.. :)

Poté nastává druhá fáze:
Přišla si pro mě Karla Záhorská, tahle žena je přesně na tom místě kde má být! S větším profesionálem v oboru jsem se ještě asi nesetkala. Milá, vstřícná, laskavá – ráda si dá skleničku piva a shodly jsme na tom, že dneska už se málokdy setkáme ve specializovaném obchodě s prodavači, jež by sortimentu opravdu rozuměli. Procházíme kolem stolečku s dekorativní kosmetikou a dostává se mi výkladu, že tady pracují jen s kosmetikou, která je vhodná opravdu pro všechny, a to i pro ženy, jež trpí atopickým ekzémem – a to se značkou Korff. Všude je příjemné ponuré světlo, tady nahoře kam mě Karla zavedla je nádherný klid, už žádné fény a halas prostředí spodního patra, tady jsme prostě někde úplně jinde. Místnost, kde je nejen sprchový kout ale i kouzelná vana, jež se dá v mžiku proměnit na pracovní stůl, kde se o vás bude pečovat.

Karla
Dostanu osušky, pantoflíčky, vysvleču se, to vše v soukromí. Když se Karla vrátí, povídáme si o kosmetice a všem, co se tady v salonu používá, zní to zajímavě a jako z pohádky, vše je o návratu k přírodě a čistotě. Jedná se o francouzskou luxusní kosmetickou značku Ericson Laboratorie, všechny výrobky používané v salonu, jsou také na místě k zakoupení. Tady s ní provádí hotové zázraky, kouzlo je v tom, že tato značka pracuje do hloubky a tedy nic není jen povrchově – můžu potvrdit, měla jsem opravdu hodně ale hodně vysušené rty (moje nejhorší období v roce) a co mi byly ošetřeny touto kosmetikou, mám je ještě několik dní poté vláčné jak malá holčička. :) Karla má s prací kosmetičky 20 leté zkušenosti a opravdu to na ní není znát, věřím, že její holky, co má doma, budou jednou stejně tak krásné a šikovné, protože je vede tou správnou cestou, jak se naučit o sebe pečovat. :) Tedy mít po ruce krém na ruce a pomádu na rty.

Poté co mi upraví obočí, depiluje vše, co na obličeji nemá být a já přežiji nějakou tu chvilku bolesti při hloubkovějším čištění pleti a shodneme se na tom, že oproti porodům, to je vlastně procházka po sadu, dostává se mi té nejbáječnější masáže obličeje a dekoltu v životě. Začínám si myslet, že Tomáš vybírá své zaměstnance podle toho, jak zručné mají ruce. Člověku to připadá, že její doteky jsou jako stékající voda po tváři, nedá se to popsat (ostatní zaměstnanci prý říkají, že má Elfí ruce), hraje příjemná relaxační hudba, je přítmí, je vám příjemně teplo ve všech těch osuškách (tohle prostě musíte holky mít, doufám, že se k poukázkám dostanou vaši partneři.).  Pak mě nechává samotnou abych si užila svých 15 minut klidu a pohody. Užívám si je maximálně, ani nedýchám, ani nedutám a lituju, že teď se nehodí usnout a probudit se až ráno. :)
Poté jsou mi namasírovány ruce a dán zábal. Jsem lehce nalíčena a pak nevěřím při pohledu do zrcátka – proměna na fotografiích sice není tak znát, ale věřte, že v reálu to bylo velké. Při odchodu získávám nějaké kontakty a informace a loučím se s tím, že tohle si někdy zopakuju. Přeci jen salon Tomáše Arsova nabízí neuvěřitelné množství služeb, od kadeřnických, po kosmetické, welness ale poskytne i manikúru, pedikúru, společenské účesy, svatební. Vše s profesionálním přístupem od opravdu velice milých lidí. Všude je krásně čisto (to by měl radost můj starší syn, jež jednou komentoval u kadeřnice pavučiny, že by si slečna měla kadeřnictví uklidit), tady by se mu líbilo, protože ačkoliv je to kadeřnictví, nikde na zemi nenajdete vlásek, všichni po sobě ihned uklízí a atmosféra a čistota dokonale ladí váš pocit luxusu.

Po příchodu domů mě uvítal jen jeden syn, byla jsem neuvěřitelných 5 hodin mimo domov, tak to se mi nestalo ani nepamatuju, byl v šoku, že nevypadám jako máma.. Manžel se jen culil, a i když to neřekne nahlas, určitě se mu to líbilo. Tímto moc děkuji 30ti denní výzvě za zážitek a Vám všem za projevenou přízeň při hlasování…

Velké, velké díky a doufám, že svým ženám, maminkám, babičkám ale klidně i mužům taky jednou dopřejete nějaký ten luxusní zážitek.
Vaše Anet…

2 komentáře:

  1. No gratuluju Anet a taky závidím, nejen skvělou postavu, ale také skvělou výhru. A doporučila bych ti napsat knihu, protože tvůj text se krásně čte..
    PS: Ten majitel je teda kus :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No já když to pak po sobě čtu, uvědomuju si jak strašně to nedává smysl a co mi chybí čárek atd.. :D Ale moc děkuju a majitel je super kus - jsem se až lekla když jsem tam vlezla.. :D

    OdpovědětVymazat