pátek 12. června 2015

Jak jsem sundala batoh s téměř 30 kily...

Krásný den,

sama pro sebe jsem tak nějak uzavřela svou hubnoucí cestu soutěží DO FORMY s Muscle and Fitness. Ještě sice mám nějakou práci ale chtěla bych si ten rok a půl trošku zrekapitulovat, předtím než začnu ladit svůj ONE PACK...

Začnu svou cestu od úplného začátku, tak, jak jsem ke všemu přišla a pokud Vás neunudím, budu moc ráda, budu se snažit to prošpikovat svým šarmem a vtipem.. :D HOHOHO, tak jdeme na to.

Kdyby někdo chtěl vědět ještě víc - jak jsem ztloustla - tak zde:
http://zdravakrasna.blogspot.cz/p/o-me-malickosti.html

Začínáme prodejem. :D Prodávám své hubené oblečení na "votoč vohoz" kde najdu hovory o naprosto zázračném cvičení 30DS.. Na fb si najdu skupinku. Tehdy si všímám hubnoucích holčin, taky se divím jak si někdo může stěžovat, že váží 60kg a je slon, nechápu - až později pochopím, že ne každý měříme 168cm. :D

Po náročnějším těhotenství s cukrovkou, odcházím bojovně rodit. http://zdravakrasna.blogspot.cz/2016/03/tehotenstvi-muj-druhy-porod.html Na světě je syn jako hrom, větší než 4kg.. Ubrečenej od samého počátku. Rozestoupené kosti za to stáli, to je jasná věc. A tak jsem z těch 92kg nakonec o minimálně 4kg lehčí.. :D Je říjen.

Já opětovně kynu... A kynu a kynu...

Takovýho jsem ho porodila.. :D
V prosinci se s mužem rozhodneme cvičit, dřepujeme výzvu, vzdávám to kvůli pánvi a bolestem po 60 dřepech a 3tím dnu. Muži koupím k Ježíšku činky, které po dvou měsících odkládá pod postel.. :D V lednu se rozhodnu, že jsem jako kule, nacpu se jen do těhu oblečení, nosím manželova trička a nevejdu se ani do jeho tepláků. Rozhodnu se. Ještě bosky to jdu odhopsat, když dítko spí a druhé je ve škole.

V půlce pláču, na konci se klepu, a půl hodiny nejsem schopná ničeho... ZAČAL BOJ - BOJ KTERÝ NEVZDÁM, STŮJ  CO STŮJ... ROZHODLA JSEM SE!!!

Odcvičím Jill a 30DS se značnými potíži s holení, lýtkama ale i prsa nejsou nadšená při plném kojení. Později přejdu na Tiffany Rothe a kratší výzvy. Pak objevím "30ti denní výzvu", zakoupím program Zahod kila a začnou se valit výsledky. Prožila jsem si beznaděj, stavy, že to nejde, nenáviděla jsem opuchlé nudle, co psaly, jak potřebují zhubnout, každá mi přišla echt hubená a ona fňuká, že má na zadku hrbolek. Vztek, že holka, co má 53 přes stehno si přijde jako balvan, a já se rvu do kalhot velikost 42 a pak mě bolí zaškrcené nohy.

Nenávidím je, nenávidím sebe... Ale pak se něco zlomí, zjistím, že nejíst sladké, slané, pít víc vody není to hlavní, ale že je potřeba si věřit a myslet na to co bude.. :)

Kupuji své druhé činky - co vás nemá, první měsíc jsem cvičila jen bez činek, prostě jsem to nezvládala, nenatáhla jsem ruce před sebe ani s půlkilovou činkou.. Běhám po schodech, chodím na procházky..

Seznámím se blíž s Martinou a společně cvičíme Shauna. Tehdy jsem bláznila, cvičila většinou dva Shauny i 5x týdně. Ale výsledky nebyly nikterak oslnivé. Stále kojíme, poznávám Aničku, pro mě obrovskou bojovnici a jednu z holek, která má u mě obrovský respekt..

Zakládám si blog abych si utřídila myšlenky. Vlezu do více fit skupin, slavím hubnoucí úspěchy. Ze všeho jsem vyplácaná a začínám také povolovat v jídle, už nejím k večeři jen bílkoviny, necpu do sebe násilím šmakouna, co mi hrozně nechutn.. Nesnídám ráno jen vločky, nepiju jen vodu ale občas si dám i džus.

Jé léto, cvičím první den i na dovolené, já vocas.. :D Pak si uvědomím, že tohle není ta správná cesta, že cvičení není alfou a omegou mého života, že chci vypadat krásně a zdravě ale ne za každou cenu. Vytyčuji si nějaké cíle, co uveřejnuji. Pořád si hledám něco dalšího a stále nakupuji nové kalhoty.. :D

Ovlivnuji lidi kolem sebe aby také zhubli, nebo se o to snažím, poznávám další skvělé holky, Janu, Ílu, Sáru - pro mě je hlavně Illu obrovskou oporou a kamarádkou, jsem za ní moc ráda, tolik času co prokecám s ní, jsem neprokecala s nikým po fb. Taky moje kamarádka z dětství Lucka, mi od začátku hrozně pomáhala, pořád mě obdivovala a říkala i při fotkách, kde nebyl rozdíl, že je tam mega rozdíl, že jsem hvězda, a pak sama nakonec taky zhubla. Pohltilo jí to celé, navíc si myslím, že tohle znovunabrané sebevědomí jí i nakoplo jít se sebevzdělávat, a dneska je OSVČ s nehty. :)

Martina dělá svou skupinu, přibere mě a tak rozdávám své podivné rady dál, nikdy jsem nebyla nijak striktní, vždycky byl pro mě prioritní spíš dobrý pocit z vykonané práce. Pak mě osloví Marika z 30ti denní výzvy a nabídne práci - okamžitě to beru - cítím se příšerně namachrovaně a lítám po bytě jak pošuk, že všechno to, co jsem do sebe nasála, k něčemu bude a můžu to předávat dál, fakt hodně moc lidem... (dnešním dnem (2016) jsem odpověděla 5000ům lidí jen přes formulář na výzvě, vyslechla neuvěřitelné příběhy)


Čas plyne, je leden a mám za sebou první rok tohodle života, odcvičila jsem toho mraky, od několika programů z 30ti denní výzvy (k dnešnímu dni to je Zahod kila startér i pokročilák, Zpevni tělo startér i pokročilák, učila jsem se Twerkovat, stávala jsem se Pružnou a pevnou, vyváženě jsem jedla, lepila si na stěnu jejich tabulky se Zocel tělo, Naběhni si stovku, dřepovala jsem, bříško ladila, s kruháčkem makala...) až ke Chrisovi, Zuzce Light, Bobovi, Shaunovi, Jillian , Rebecce - ou bože s ní i osobně, Cassey, Milionaire Hoy, Fitnessblender, ChaLean, Stronger, Less Mills a bůh ví co ještě.. :D

Po novém roce si udělám kurz Fitness trenéra, píšu pro výzvu články, sestavuji různé blbinky, snažím se být užitečná co nejvíce, odpovídám na několika skupinách na dotazy (včetně těch výzváckých), odpovídám na emaily - od listopadu, jež jsem začala dělat cvičební plány na blogu http://zdravakrasna.blogspot.cz/search/label/V%C3%9DZVY%20od%20Anetky.

Vyhraji druhé místo za PROMĚNU ROKU 2014, stávám se OSVČ, a rozjíždím svůj korálkový obchod s Kvíkovými korálky... https://www.facebook.com/groups/324006967800276/ Odběhnu si Spartan race, začnu běhat, odeběhnu závod Color Run, Běh pro Paraple, Charitativní noční běh (dneska večer s Ílou, možná Hankou a Jitkou) a chystám se v dohledné době na Olympijský běh. Edit 2016 - závodů už bylo nepočítaně.

Pořádám Fitness piknik a adoptuji syna  Benjamina http://www.omdc.cz/nadacni-fond/jak-pomoci-detem-v-africke-keni - poznám Hanku, Zuzku, Lenku, Romču, Macka - ty vogo to je ženská, další spoustu Lucek, Petru, Katku, naprosto geniální mamku Alču. Jitku s kterou jsem byla i na závodech, Andreu, Terku, Pavlu, Helču a mnoho mnoho dalších, holky moc se omlouvám, zda jsem Vás nejmenovala, ale myslím na Vás, stejně jako na všechny z mých přátel, co nakonec začaly makat - moje Martina, co se nedávno vdávala, pamatuji, jak si nevěřila, že do svatby zhubne, ty vogo a taková kočka.

A co jsem dělala když jsem se přihlásila do Muscle and Fitness? Nejdřív jsem se vyfotila.. :D :D Prosté, že ? A pak jsem se svalila na gauč, že to nějak dopadne.. :D Ale první dva týdny jsem fakt držela jídlo, hodně, dřepovala jsem se synem na zádech, zvedala ho v přítahu k prsům, celkem jsem dřela, dvoufázový trénink jsem si udělala. Ráno záda, ramena, prsa - večer nohy, lýtka nebo běh. Ale pak jsem byla unavená.. Pak přišla už oficiálně potvrzená diagnoza mého syna, drsné léky a já byla fakt strhaná, mezitím i jiné potíže. Měsíc před koncem soutěže jsem fakt mákla na jídle, hodně, hodně moc a fakt jsem makala, tahala jsem si tréninky ze Zpevni tělo výzvy, běhala jsem a chodila co to šlo. A po závěrečném focení jsem šla na pizzu.. :D Vypila na výletě pár nealko piv, večer jsem si dala Morgana s Colou (ano jsem dobytek.. :D).. Snědla famozní čokoládu bílé barvy.. :D s pomerančovou kůrou a pistáciema, vůbec jsem se nebála a dala jí celou.. :D


Mám tedy 64kg - mám dole 28kg...

Sepsala jsem pro Muscle dopis, přidala fotky, odeslala... Nevyhraju, vím to, ale jsem ráda, že jsem to jak je mým dobrým zvykem nevzdala...


Co mi hubnutí vzalo? Pouze kila a peníze za nové oblečení, jsem hrozně šťastná, ne kvůli tomu, že jsem hubená ale protože mám kolem sebe tolik skvělých lidí, že jsem našla takové, co si vzájemně přejí, nezávidí si, nehaní se, a mají se opravdu rádi, protože jdou podobnou cestou a vědí, co je starat se o děti, pracovat a dřít na sobě. Nikdy jsem nebyla moc striktní, já ty koblihy prostě miluju, mám ráda víno, dám si v létě pivo, oříšky, pizzu, klidně i knedlo. Ale vím, že to nemám jíst denně, neuměla bych si pořád odepírat, byla bych smutná, protivná a kdo chce protivnou ženu a mámu?

Jsem pyšná na to, co jsem dokázala, jsem ráda, že mě to nijak nepoznamenalo.. :D a zůstala jsem sebou, že jsem nikdy NIKDY nikdy, nikoho neodmítla, a odpověděla jsem vždy všem, at šlo o cokoliv, protože vím, že je to důležité, jedno takové odmítnutí může hodně ranit, každý stojí za tu minutu času. V začátcích jsem taky sem tam někomu napsala a nedostalo se mi odpovědi, cítila jsem se pod psa, moc jsem chtěla nakopnout a pomoci a jen jsem tupě zírala zda dostanu odpověd a ona nepřišla. Už jako dítě nás učí, že za zeptání nic nedáme, ale taky by se nám mělo dostat odpovědi..

No a taky chce vše čas, neznám nikoho, kdo by cvičil alespon půl roku a neměl by nějakou změnu, však to znáte, nejlepší jsou stará auta, uleželé sýry, zrající whisky.. Vše potřebuje svůj čas, k tomu aby to by dokonalé, stejně jako vaše tělo. Pojala jsem to ze široka, omlouvám se Všem.. :D

A jaké jsou mé další cíle? Box a jít pak se spolubojovnicí z Muscle nakopat si zadek.. :D Kdybych tenhle život objevila dřív, věřím, že bych to chtěla dotáhnout hodně, hodně daleko, dala bych tomu víc a nepožírala pořád tolik chésekáků.

Nikdo nemůžete zhubnout stejně jako někdo jiný, vždycky musíte jít vlastní cestou.. Ještě bych dodala at se chlubíte svými fotkami, svými proměnami, protože každá taková přivede svou motivací někoho dalšího k pohybu, přeberou to jeho děti a sport se usadí v rodině. Děti s vámi budou dřepovat, budou mít k pohybu přirozenější cestu.

Do té doby než jsem začala sama cvičit jsem rozhazovala moudra jak to s dětma nejde a že se to někomu cvičí, jasný svobodná holka to má jednoduší, nevaří toho tolik pro rodinu a je víc pánem svého času - ale i matka to zmákne, znám nás takových hodně, pracujeme, pečujeme, cvičíme... A kojíme.

Držím všem palce !!!
Anet

9 komentářů:

  1. Normálně mi ukápla slza dojetím.
    Jsi pro mě vzorem Anetko, a přes všechny trable a strasti - NIDKY to nezvdávej !
    Bojujeme dál, i když to někdy nejde :-)
    Mám tě ráda !!
    Naprosto skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky neblázněte :* Moc děkuji, však i já tebe mám moc ráda.

      Vymazat
  2. Krásný! I ty si krásná! Držím palce dál 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pak spolu vyrazíme běhat.. :) Když se to někdy povede.. :)

      Vymazat
  3. Anet, úžasné, jsem z toho naměkko a mám slzy v očích, skláním hlavu ;-)...

    OdpovědětVymazat
  4. A teď tedy cvičíš co? Doma nebo někam chodíš? :)
    Líbí se mi ten přístup, hlavně k jídlu..žádné zběsilé počítání..zakazování si např. melouna, že má moc cukru..jen tak dál!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ted chodím hlavně běhat, hodně chodím s dětma venku... Když jsme u vody snažím se hodně plavat.. :) Vyřadila jsem asi před 4 měsíci HIIT - občas cvičím něco s činkama co si sama sestavím... Ale je to náročný, děti mi jak lehnu na zem a dělám např rozpažky, skáčou po břiše a blbě se soustředí.. :D Chtěla bych zkusit od příštího týdne ten box ale jinak nikam nechodím.. :) A moc děkuju

      Vymazat
  5. Anet, opravdu napsané ze srdicka!

    OdpovědětVymazat