středa 20. ledna 2016

Proč se mi ztrácí prsa?

Krásný den,

prsa, když hubneme, řešíme zadečky, bříška, stehýnka, a po nějaké chvilce spousta z nás, začne plašit, že vlastně první nejde ani to břicho, a ani ta stehniska, ale pomalu se ztrácí prsa, a někdy to je  dokonce hodně rychle. Proč tomu tak je? A lze tomu zabránit?

To jak rychle nám prsa odchází, závisí na těchto faktorech:

1) Jaké procento tuku v těle bylo při začátku hubnutí - podle toho se už určí, zda vaše prsa z větší části tvořila tuková tkáň, a tedy odchází rychleji (avšak i tak rovnoměrně po těle)

2) Jaký je poměr mléčných žláz - pokud máte vyšší poměr mléčných žláz než všeho ostatního, máte téměř vyhráno, pak vám prsa zůstanou, a odejdou jen o drobnou část (viz. příkladem jsem já, za celých 24kilogramů tělesného tuku, mi prsa odešla pouze o 7cm, a to vlastně až po roce hubnutí, nicméně roky kojení se podepsaly i tak :D, i tak jsem stále na velikost 75DD)


3) Jak rychle a drasticky shazujete kila - tady netřeba vysvětlovat, pokud pofrčíte na nějakém drastičtějším hubnutí, prsa to odnesou velmi rychle, chce to plynulost a vytrvalost

Už jste si někdy prohlíželi aktérky fitness soutěží v plavečkách? Jedny prsa prostě nemají, a některé mají krásná, pevná, kulatá ňadra. Leckdy si řekneme, no joo, ta je má asi umělé. Ano, pravděpodobně to bude tak, ale nemusí to být pravidlem (pokud právě viz bod 1, žena nikdy nehubla z větší nadváhy, a tedy nebyla podrobena zkoušce s prsy).

Velice často se doporučuje cvičení, ano cvičení má jistý vliv, ale celkově na držení těla, a tím optického zvednutí hrudníku, nikoliv nějakého zásadního zpevnění.

Celkově si to můžeme vysvětlit na tomto: Tuk odchází především z míst, kde to není pro tělo nijak kritické, tedy zůstává tuk v oblasti ochrany orgánů. Tedy pro organismus není potřeba tuk na prsou, ale především pro ženu, je velice třeba zachovávat ho v oblasti pánve (tedy zůstává nejdéle v oblasti boků a břicha).



Nějaké rady jak odchodu našich ňader zabránit?

-  Prsa můžeme částečně ubránit nošením kvalitní a správné podprsenky, a to i v období mimo hubnoucí část svého života. (především je bráníme při sportu) S  výběrem Vám poradí např zde: http://www.spravnapodprsenka.cz/ ale dnes už najdete takových webů hned několik.

 - Promaštěním pokožky, tedy neustálé mazání, jako v případě péči o strie na kůži po porodu, a zhubnutí na břiše

- Sprchování chladnější vodou (toto bude zřejmě stejně jen mýtus)

- A zázračné preparáty? U nich to vidím podobně jako s těmi hubnoucími, ale máteli nějaký tip, klidě sem s ním

Nezbývá jen dodat, že bychom se měly mít rády i s malými, velkými i jinak poznamenanými prsy.. Stále si můžeme vypilovat parádní zadečky, a svádět mužské na ně.

Vaše Anet

Žádné komentáře:

Okomentovat