čtvrtek 9. srpna 2018

Recenze - FITFAB LIGHT - pro začátečníky, do léta, po nemoci

Krásný den,

v našich českých luzích asi nebude osoby, která chodí kolem zdravého životního stylu a cvičení, jež by zároveň neslyšela o programu FitFab Strong - Recenze.

A protože parta těchhle lidí má ráda kávičku, krásné prostředí a svou partu, tak nelenili a jednoho dne se v kavárně Alchymista domluvili na dalším programu.

Těšíte se? O co jde? A pro koho je to určené?

JDEME NA TO!

FITFAB LIGHT
Co obsahuje?
- český program od autorky Andy Pavelcové a kolektivu z týmu FitFab Strong
- celý, ale opravdu celý je zdarma
- opětovně světová úroveň, zvuk, kvalita videí, profesionální provedení
- skvělá vlastní hudba, tentokráte ne tak dynamická a je vidět, že se opravdu volilo s rozmyslem
- program je na 4 týdny
- střídá se 6 workoutů/tréninků
- videa mají cca 20-25 minut
- všechna videa obsahují krátké zahřátí a protažení
- ubíhající časovka (Jak dlouho bude trvat, než si dáte dortík?)
- předcvičuje Andy, Andrejka a Katharine (každá po dvou videích)
- videa ke stažení na Vimeu, online na kanále youtube a na oficiálních stránkách
- plánek jak pro začátečníky, tak pro pokročilé (3x a 6x týdně)
- na webu cvičební plánek i ve světlé verzi k tisku

CO POTŘEBUJI?
Tentokráte je to na pomůcky trochu bohatší a to sice...
... budete potřebovat hrnek s kávou, případně sklenku s vínem (pokud budete cvičit večer). No vážně, nedělám si srandu Coffee jóga lze snadno zaměnit za Wine jógu.

Také kariho matku, nebo jóga matku (zkrátka nějakou matku) a činky (není nutné). Své tělo a dobrou náladu.

Tentokráte vynechám okénko o tom, kdo je parta FitFab (odkazy dám v závěru) ale jen napíšu, že prostory jsou tentokrát ještě více vymakané. Cvičit v továrně je stylový ale na kouzelné zahradě kavárny Alchymista v Praze na Letné? To už je jinčí level.

Holky mají krásná trička s logy, a tedy můžeme jen čekat, kdy se kolekce dostane i k nám obyčejným smrtelníkům pod ruku. Jsou v plánu tílka, trička, legíny, a dokonce jsem zahlédla u Andy na instagramu i sportovní podprsenky.

Dost ale bylo řečí, jdeme na to. Běžně u jednotlivých videí vypisuji kolik spálíte cca kcal (což je samozřejmě jak všichni vědí odraz také vaší váhy, výšky, věku, kondice, podílu svalové hmoty, předešlého dne ve stravování, spánku ale také ve fázi vašeho ženského cyklu), tentokráte ale napíšu jen cca pro všechny videa, že rozsah je cca 100 až 170 kcal. Jóga se pohybuje ještě níže.

BOOTY LIGHT
Cvičení na zadeček, upřímně jak teď moc necvičím, tak jsem to v některých pozicích lehce cítila. Určitě je to velmi příjemné cvičení, kdy se nemusíte bát, že z vás Andy stáhne kůži. Cvičí se poklidně v tempu. Co se mi moc líbí je i poloha hlasu. Žádné "hurá a ejchuchu" jako to bylo u Strong programu. Dává to tu správnou atmosféru. Cvičíte tři sady cviků s krátkou pauzou mezi jednotlivými bloky. Dokonce nechybí i modifikace cviků na jednodušší verzi, kterou ukazuje Katharine.

COFFEE JÓGA
Jednoznačně nejvíce povedený kousek. Odpočinete si, přitom se protáhnete a jako u každé jógy, zase taková pohodička to nebude. Předcvičuje Andrejka a je to prostě slast, je nejen krásná ale má i neskutečně jemný, hladivý hlas. Dokonce to nadchlo i mé děti včetně autíka a cvičíme ted společně. Jak říká náš autík: "Dones mi tu mojí podlahu." (karimatku)

Opět tři sady a nechybí modifikace.

ABS LIGHT
Bříško si zacvičíte s Katharine a lehčí verzi vám ukáže Andy, která to bere opravdu s humorem. Na Katharine je zase vidět, že je srdcem tanečnice, její odpočítávání má rytmus tance. Opět ve třech sadách a nemusíte se bát.

PILATES LIGHT
Další protahovací lekce s Andy. Nevím, jestli se lidi tak moc mění v průběhu života a dozrávají, nebo jestli blbě vidím, ale za mne má v sobě od Strong verze cvičení takovou větší vnitřní pohodu. Nebo to byl předtím tak trochu strach, jak to celé dopadne a ten je teď pryč. Věřím, že i ty co byli u dřívějších tréninků vyděšení, že je moc živá, tak si ted přijdou opravdu na své. Toto video je nejkratší, má jen 16 minut, tedy se vám může hodit i jako protažení po běhu.


UPPER BODY

Ruce. Partie, kterou by všechny ženy měly cvičit, ale přitom se jí leckdy bojí. Je přeci krásné mít zpevněné paže, pěkná ramena (co by za to v devadesátkách ženy daly, to se nosily jen vycpávky). Andrejka vám ukáže cviky jak za použití činek, tak Andy si mákne bez činek. Máme tu tři sady cviků. Kdysi jsem byla na cvičení s Rebeccou Louise (na youtube kanál XHiT Daily) a ona tam kroutila rukama, ze začátku to vypadalo jako psina ale ono to pekelně táhne :D Vážně tohle cvičení si zkuste.

LEGS LIGHT
Poslední trénink je pak na nožičky, stehniska a zadeček. Vychutnáte si ho opět v tanečním odpočítávání s Katharine. Nechybí pulsování v dřepu a výpadu, nějaké cviky v leže.

Závěrem:
Dlouho chyběl typ cvičení, které myslí i na horké dny. Kde se nemusíte vydrtit do krve abyste měli pocit, že jste něco dělali. Program je opravdu skvěle zpracován a když vezmeme v potaz, že všechna videa byla natočena v jeden den a během pár dní sestříhána, byla odvedena skvělá práce a je třeba autory a celý tým okolo opravdu moc pochválit.


Pro koho je tedy program podle mne vhodný?

- začátečníci včetně těch kteří opravdu nikdy o cvičení nezakopli
- pro lidi s větší nadváhou, není zde žádná velká zátěž na klouby a časový rozsah je akorát dostačující, aby si na pohyb zvykli
- pro lidi, kteří se vrací k cvičení po nemoci, různých zákrocích apod., měli delší dobu klid a neměli by se vrhat okamžitě do nějakých větších akcí (Koudelkooo!)
- do horkých letních dní
- pro menstruující ženy, které těžce snáší poskakování, ale sami vědí, že při pohybu je jim lépe
- jako bonus například k běhu nebo jízdě na kole

Nezbývá než závidět všem, kteří měli to štěstí a urvali místo na soustředění, kde se bude hromadě cvičit celý víkend.

Anet

Videa a plánky naleznete zde: http://fitfabstrong.cz/light/


Odkaz na kavárnu, kde se cvičení natáčelo: http://www.alchymista.cz/



Fotografie jsou použity z webu, autorkou je Anna Turková.

Žádné komentáře:

Okomentovat