středa 29. října 2014

Zlatá padesátá..

Ahoooj,
začnu hned z vesela, sice přímo písnička nepochází z dob minulých, ale má k ní stylem velmi blízko a já jí mám moc ráda. A malé upozornění - článek bude nacpaný fotkami.. :)

https://www.youtube.com/watch?v=1FrbSjCXyec

No ano, je to tady, jak jsem slíbila, ponoříme se do světa šatů, doplňků, fascinátorů, plavek s vysokým pasem, hodně kudrnatejch kalhotek, podvazků, korzetů a já nevím čeho všeho.. :) Padesátky - no kdo by je neznal, časopisy a televize ještě dnes chrlí fotky Vargasových holek. Jsou to holky z plakátu, holky s vlnkami ve vlasech, s červenou, ale hodně červenou pusinkou, velkým výstřihem a všeho mají tak akorát na "prohnětení".


Nicméně prvně jsem se dozvěděla, že fotky a obrázky vlastně pocházejí od Alberta Vargase z šílené reality show "Amerika hledá topmodelku" - ano dívala jsem se na takovou šílenost a ano, dokonce se mi to líbilo.. :D Pak jsem si holky "pinupky" vyhledávala. Líbily se mi. No a pak se usnesla kamarádka s tím, že bude otvírat Boutique s krásnými a přenádhernými šaty, jež jak říká: Byly doby, kdy šaty sloužily ženám (a ne naopak). Nehty a rty se jen červenaly a sukněmi to jen šustilo.

Nejdříve měla jen facebookové stránky a obchody šly převážně tímto způsobem, ale ženské jsme od přírody zvědavé a byly jsme jako hejno vos.. Po roce otvírá Terezka i svůj vlastní super obchůdek, ještě před ním ale byly akce jako Šatičkový piknik. Kde jsem si sáhla na šaty u kterých jsem věděla, že budou moje, už když jsem je viděla na stránkách Zlatá padesátá . A byly to tyhle:

Akce to bývají vážně "kruté", co se týče jídla, dneska už se šatičky nejen prodávají ale i půjčují, nosí je v divadlech herečky, pořádají se Fashion markety, Swingové tančírny a hromada dalších akcí.
 




No ale nebudu mluvit jen o šatičkách, protože jsem se v nich doma pořád otáčela a nemohla je ze sebe sundat a mnohdy je tahám i jen tak podoma, napadlo mě pořídit si stejně šik i plavečky.. :)



















Protože jsem kdysi měla na hlavince na své svatbě fascinátor, rozšířila jsem pak sbírku, kudrnaté kalhotky a korset již mám a konečně se do těch věciček zase po 4 letech vejdu - jupijajej... Ke všemu patří i punčochy a punčocháče a všichni víme jaký je mezi nimi rozdíl, že punčochy nám kryjou maximálně stehna a punčocháče si můžeme vysoukat až někam k pupíku. Je to jinej svět, je hezčí, barevnější, veselejší, víc ženský - no je báječný.


A protože k padesátkám patří maminy u plotny v šatkách, co jsou nalíčené a nejlépe s dětmi, spatlala jsem takovou "dobovou" fotografii.. 


No jsem děvče hravé - podpatky, punčochy připlé háčkem k podvazkovému pásu, krásné šaty jež lichotí, kloboučky, šálky, šátky. Doba plná tance, smíchu, černobílých barů, galantních mužů a krásy, tak jí vidím já..:) A pokud máte rádi hadříky padesátých let - jukněte se na facebook Zlatých padesátých a nebo navštivte krámeček v Praze v Bolzanově ulici.. :)

 

2 komentáře:

  1. Jeee, mně se hrozně líbí pin-up styl, zatím tedy nevlastním žádný kousek, ale rozhodně si něco pořídím, dík za tip�� Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé jsem ráda, že je nás víc - co milují tuhle modu - já bych se pořád jen točilo v sukni a nebo křepčila v legínách v pohybu.. :D

      Vymazat