sobota 21. února 2015

Březnová cvičební výzva - ženské vy jste úžasné!!

EDIT: ČLÁNEK OPĚT STARŠÍHO DATA, AKTUALIZOVÁN PRO ROK 2018

Ahoj všem svým čtenářům i zbloudilým duším,

měsíc únor je takovým růžovým měsícem, určitě se najdou ti, kteří slaví svátek zamilovaných, a kdyby ne, je to taky svátek "šedi", kdo by nevěděl o očekávaném filmu Padesát odstínů šedi a že už proběhl za ty roky v kině třetí díl.

Měsíc únor je také krátký, rychle uteče, a tak tu máme měsíc další, březen - za kamna vlezem - ééé tedy opravdu? :) Já myslím, že ne, že se zase vydáme spíše stezkou pohybu. Čeká nás velmi ale velmi náročný měsíc, třetí měsíc se to u hodně lidí láme, budto vydrží nebo ne, a proto se budu snažit klást důraz hlavně na to, aby vás cvičení bavilo (klidně se mi nebojte napsat, když bude čas odpovím a pokusím se vás podpořit).Tenhle měsíc dbejte opravdu na poctivý relax, aby nepřišlo přetrénování, není důležitý se za každou cenu totálně zbořit, že budete vytírat pot, ale jde o to, abyste se po cvičení cítily příjemně, svěže a tak, že byste mohly jít skály lámat. Doufám, že jste se taky všechny naučily dobře pít. (tzn. 3dcl na 10kg váhy + když potřebujete, přidejte vodu i během pohybu ale pozor, s plným břichem vody se opravdu blbě skáče)

No a jdeme na to, opětovně přinesu nějaké informace ohledně trenérů, s kterými budeme cvičit, pak si představíme plán, co budeme potřebovat, a na samém konci přijdou odkazy. Let´s goooooo!
Bob Harper - Oficiální facebookové stránky

Shaun T - Oficiální facebookové stránky
XHiT Daily - Oficiální facebookové stránky (Rebecca + kolektiv)
Tiffany Rothe - Oficiální facebookové stránky
Zuzka Light - Oficiální facebookové stránky
Les Mills - Oficiální facebookové stránky
FitnessBlender - Oficiální facebookové stránky
Joga with Adriene - Oficiální facebookové stránky
Keaira LaShae - Oficiální facebookové stránky
Cassey Ho - Oficiální facebookové stránky
Fitfab strong - Oficiální facebookové stránky
Millionaire Hoy - Oficiální facebookové stránky

+ bonus beze jména

Tak jsem to tentokráte pojmula trošku moderně, aneb sociální sítě hýbou světem.

Odkazy na předchozí výzvy:
http://zdravakrasna.blogspot.cz/2014/12/lednova-cvicebni-vyzva-pro-zacatecniky.html  pro začátečníky
http://zdravakrasna.blogspot.cz/2015/01/unorova-cvicebni-vyzva-leden-uz-je-fuc.html pro pokročilé začátečníky

Tentokráte se setkáme i se cvičením zvaným TABATA - ČLÁNEK ZDE: http://zdravakrasna.blogspot.cz/2015/02/metoda-cviceni-tabata.html a to konkrétně s Keairou. Dále to nebude žádná prudká novota, ale budou i nová videa starých známých, nově si zacvičíme jógu, protože i když nesedím u vás v obýváku, moc dobře vím, jak to protahování flákáte, no ano, vy. Vidím VÁS!! :)

Protože se možná ani nerozehříváte, zařadila jsem před některá cvičení krátké cardio.. :) Nově se taky budeme setkávat s doplnkovými cviky (v březnové výzvě nás potkal plank, níže obrázek). Pokud je uvedeno např. 1+1, dejte si mezi sériemi pauzu (30+30). Když se to bude líbit, zařadím nějaké core cviky i do dalších měsíců.

Dále bych ráda vysvětlila jak na cvičení se Zuzkou. První bude klasicky na čas. (tedy dostanete 12 minut, konkrétně kolik kol odjedete, tolik odjedete, v posledním cviku si určitě dejte pozor na zvedání beder - raději nezvedejte nohy tolik, především nešvihejte, dělejte vše podle svých možností a raději dobře, než rychle, není to závod) Druhé video je time challenge, moje oblíbené, tedy konkrétně tady to budou 3 kola, cviky a jejich počet Zuzka na začátku vysvětlí (asi 5minut) a pak už jedete, věřte, že vám Zuzka uteče, tudíž dávejte na začátku pozor. Až dokončíte 3 kola, zapište si čas - je to perfektní, až si to zacvičíte příště, uvidíte svůj pokrok - borcům je dovoleno předhonit Zuzku.. :D

A jak to dílko svěží vypadá? (opět myslete na to, že si musíte dny trochu upravit, protože je výzva sestavena původně na jiný rok)


Co budete potřebovat?
Klasikou zůstává dobrá nálada a cíl který se přibližuje.. :) Dále kariho matka - případně kariho taťka. Nějaké ty vaše oblíbené činky, kdo má využije i kettlebell v jednom workoutu od Boba, ale samo můžete cvičit pouze s činkami. Můžete si to klidně udělat těžší. Konec března už bude náročnější, když nebudete moct, prostě to vypněte a protáhněte se, rozhodně si neubližujte tím, že za každou cenu pojedete, protože Pepina z vedlejšího baráku to taky zvládá. Každá jsme jiná a já i po víc, než pár letech, dám tak možná tři pánské kliky a nestydím se za to - zase udělám sto krásných dřepů a umím vynikající guláš.

Seznam odkazů - (opětovně platí - většina je na youtube, kdyby náhodou ne, zkuste vyhledat) - stačí kliknout na název. V plánku se orientujete tak, že jeden řádek je jeden týden, necvičíme celý sloupec v pondělí. Jedno okénko, jeden den.

Tiffany Rothe 
Booty shaking towel s ručníkem či gumou ale stále na boky

Fitfab strong

Rebecca Louise
Cardio burn 1milion calories (můžeš vystřídat se starým známým cardiem)

XHiT Daily

Bob Harper

Shaun T

FitnessBlender

Zuzka Light

Les Mills

Joga with Adriene

Keaira LaShae

Bonus
Advanced 20min

Millionaire Hoy
ABS

Tak doufám, že jste spokojené, že se vám výzva líbí, že se vám bude dobře cvičit, že mi třeba napíšete a necháte komentář, to mi dělá velkou radost.

Anet

2 komentáře:

  1. Ahoj už se moc těším až bude 1 března . Ale chtěla jsem ti napsat jestli by jsi třeba pro příští měsíc nezařadila Marušku z Rutina,cz , moc hezky vysvětluje cviky a mě se sní moc dobře cvičilo , ale nechci ti fušovat do řemesla , jenom návrh :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, klidně vyzkouším i Marušku - já jsem s ní nikdy necvičila a snažím se dávat hlavně to co už opravdu znám a mám nacvičeno - tak na ní přes březen mrknu.. :)

      Vymazat